3 KORAKA KAKO PROMIJENITI NAVIKE I SEBE STAVITI NA PRVO MJESTO!

Mislim da je velika većina nas svjesna, ali ponovit ću za svaki slučaj – čarobna pilula ne postoji! Nema dugoročnih promjena sa kratkoročnim ciljevima, nema čarobnog štapića i duh iz boce ili zlatna ribica vam neće ispuniti želju bez akcije 🙂

Sad’ kad smo to ponovili, možemo dalje.

Da ne bi ispalo da se nešto pravim pametna, odmah naglašavam kako sam i ja bila u prosjeku većine koja je isprobala sto brzih dijeta, preko tisuću instant savjeta, čajeve, tablete, krivila gene, kukala na svakom ćošku kako zadržavam vodu i kako mi nije jasno od kuda kile, a ja ništa ne jedem. I onda sam se pogledala u ogledalo i napokon priznala – ne volim se dovoljno, ne cijenim se dovoljno što znači da se uvijek i onda stavljam na zadnje mjesto, prema svom se tijelu ponašam kao prema neprijatelju i nitko za to nije kriv osim mene pa preuzimam odgovornosti za svoje postupke.

Nikada nisam imala većih problema s kilogramima, u 70% slučajeva sam se hranila zdravo, ali nisam vježbala redovito i to godinama, previše sam sjedila (u uredu i doma), prečesto sam navratila u pekaru po „sitnicu“, a kruh mi je bio najdraža slastica i šećer svakodnevno na meniju. Pametnom dosta! I da, geni su takvi da imam dobre predispozicije za odličan izgled tijela, ali ništa bez reda, rada i discipline!

Svi koji smo napravili promjenu krenuli smo upravo od osvještavanja i preuzimanja odgovornosti, osim onih koje je bolest natjerala. I baš zato ne čekaj da se desi ovo drugo, promijeni način života, tijelo će ti vratiti stostruko i sjajit ćeš od zadovoljstva!

A kada ti promjena postane stil života, više ništa neće biti isto! I ne ponavljaj stalno da se odričeš brze hrane, šećera, tjestenine, kruha i sl. jer se ne odričeš već svoje tijelo nagrađuješ! Već kada ovo osvijestiš napravila si veliki korak naprijed!

Slijede koraci prema promjeni:

  1. Zapiši ciljeve: koliko kilograma želiš, koliko trebaš skinuti (ja na vagu ne stajem već mi tijelo i odjeća pokazuju gdje sam i što trebam), nabroji loše navike i što sve jedeš preko dana, stavi na papir što voliš jesti i donesi odluku odmah, ne u ponedjeljak ili od 01. u mjesecu. Ako treba, izbaci iz kuće svu hranu koja te čini slabom i kojoj ne možeš odoljeti, naoružaj se zdravim namirnicama!
  2. Savjetuj se s nutricionistom posebno ako osjećaš da ti određena hrana ne odgovara. Ja primjerice izbjegavam gluten jer se loše osjećam poslije takvog obroka iako nemam intoleranciju na gluten. Probala sam tjesteninu sa i bez glutena, tijelo je pjevalo nakon ove druge i sve mi je bilo jasno J
  3. Dođi na radionicu Mala škola zdravih obroka na kojoj kuhamo zajedno, isprobavamo nevjerojatne okuse i kombinacije, dobit ćeš milijun ideja, motivaciju, vidjeti kako nije komplicirano, skupo niti bljutavo. Povedi sestru, frendicu, supruga ili dijete, ma dođi s cijelom family jer smisao svega je podrška i razumijevanje, a zajedno ste jači!

I za kraj, totalno razumijem sve izgovore koje ćeš sada nabrojati, stavi ih na papir i čitaj par dana, sama ćeš vidjeti kako su smiješni i „ne drže vodu“.

Pokreni se, kreni polako, budi dobra i milostiva prema svom tijelu, biraj za sebe zdravo i kvalitetno i gledaj kako se sve mijenja!

https://www.facebook.com/pjk.hr
https://www.instagram.com/price_jedne_kuhace/

    Call to action banner image
    x

    Lost Password