piletina s krumpirom iz pećnice

5 NAJTRAŽENIJIH RECEPATA

Prošlu godinu obilježilo je puno novih recepata, tečajeva kuhanja, novih znanja i promijenjenih navika uz Akademiju zdravih obroka. Zabavljali smo se, kuhali, pekli, učili, fino jeli i puno se smijali!

Na blogu pronalazili ste ideje i motivaciju, a ovo su recepti koje ste najviše pretraživali.

  1. Domaći kruh od pirovog brašna

Uvijek sam za kruh od pirovog brašna, neovisno da li je brašno bijelo ili integralno. Pirovo brašno sadrži mnogo proteina i masti, vitamina i minerala. Pomaže u problemima s probavom i slabom krvi. Sadrži slabiji oblik glutena zbog čega je meni izuzetno drag. Kruh od ovog brašna jednostavan je za pripremu, ukusan i lagan s posebno hrskavom koricom zbog čega ćete mu teško odoljeti.

Recept pogledajte ovdje

2. Kozice u crvenom umaku

Moram priznati da me jako iznenadilo što je baš ovaj recept drugi najčitaniji u 2023. godini, odmah poslije domaćeg kruha od pirovog brašna.

To znači da volite kozice i da je recept dobar, što me posebno veseli.

Često kozice u crvenom umaku jedem samo sa žlicom, bez priloga. Obožavam miris morskih plodova, češnjaka i vina pa pogađate, često je na našem stolu. 

Još ako imate vremena pa sami napravite domaću šalšu, vašoj sreći neće biti kraja. Recept za šalšu možete pronaći u receptu za burger s kozicama pa kozice, osim u crvenom umaku, možete napraviti i u obliku burgera

3. Kolač s jagodama i jogurtom

Ovaj kolač s jagodama i jogurtom meni osobno najdraži je brzi kolač, a posebna vrijednost recepta jest što ga možete pripremati s različitim voćem. Prilagodite se sezoni namirnica pa tako zimi jagode možete zamijeniti jabukama, u jesen borovnicama, a preko ljeti sočnim nektarinama.

Također, oštro brašno možete zamijeniti pirovim ili još bolje, rižinim zbog čega ćete dobiti zdraviju varijantu.

kolač s jagodama i jogurtom

4. Juha od hokaido tikve

Hokaido tikva okusom lagano podsjeća na pečene kestene. Možda ju zato toliko volim, posebno kada je pečena s dodatkom maslinovog ulja i origana. E tako pečenu treba koristiti kao prilog ili dodatak salati, a najbolja mi je ipak kao juha. Juha od hokaido tikve hranjiva je i zasitna te dobro grije za vrijeme hladnijih dana a uz to i cijela kuća miriši. Ne propustite jer okus je kao da jedete veliki tanjur pun pečenih kestena!

juha od hokaido tikve

Od hokaido tikve možete probati i sljedeća jela.

Punjena tikva, Hummus od hokaido tikve, Hokaido tikva punjena kus-kusom , Kremasto varivo s tikvom i lećom 

5. Piletina s krumpirom iz pećnice

Sigurna sam da ne postoji osoba koja ne voli piletinu i krumpir, posebno pečene u pećnici. Sočni i hrskavi zajedno čine neodoljivu kombinaciju za svaku prigodu i svačije nepce. Ovo je jelo dostojno nedjeljnog stola, blagdanske prigode, proslave ili pak preko tjedna kada želite obradovati obitelj i iznenaditi mirisom domaćeg ručka.

Recept možete pogledati ovdje

piletina s krumpirom iz pećnice
    Call to action banner image
    x

    Lost Password