ScanEat aplikacija na mobitelu

APLIKACIJA UZ POMOĆ KOJE MOŽETE SAZNATI ŠTO JEDETE!

Neki dan slučajno sam saznala za ovu ScanEat aplikaciju, odmah je instalirala i provjeravala proizvode koje imam kod kuće. Oduševila me, a sigurna sam da će i vas.

Kroz jedno skeniranje barkoda prehrambenog proizvoda saznajemo informacije o sadržaju, svim sastojcima i nutrijentima. To nam omogućuje da brzo i jednostavno doznamo je li proizvod siguran za konzumaciju. Laktozu, gluten, kikiriki i ostale alergene na deklaraciji nije uvijek lako pronaći, pogotovo kad je u pitanju brzinska kupnja.

ScanEat aplikacija skeniranjem barkoda prehrambenog proizvoda pokazuje sve informacije o sastojcima i nutrijentima što omogućava brzu i jednostavnu provjeru je li proizvod za nas.

Prilikom instaliranja aplikacije možete unijeti svoje podatke o alergijama i intoleranciji, kroničnim bolestima te da li ste trudnica ili dojilja, vegan ili vegetarijanac, sve kako biste lakše došli do potrebnih informacija.

Prednosti aplikacije

Aplikacija je besplatna, jednostavno je preuzmete na mobitel i odmah možete koristiti. Bez registracije, bez dosadnih reklama, bez plaćanja za posebne usluge.

Alergije i intolerancije – mogućnost detektiranja preko 200 alergena i intolerancija među sastojcima proizvoda.

Kronične bolesti – dijabetes, hipertenzija i giht samo su neke od bolesti u kojima vam pravilna prehrana može pomoći.

Trudnice i dojilje – izbjegavanje određenih namirnica koje mogu ostaviti ozbiljne posljedice na fetus ili novorođenče.

Vegani i vegetarijanci – sastojke životinjskog porijekla često je teško prepoznati, no ne više zahvaljujući aplikaciji ScanEat.

Budite obaviješteni na vrijeme

Svakodnevno smo svjedoci proizvoda koji se povlače s polica zbog uočenih nepravilnosti u njihovom sastavu ili proizvodnji. Nažalost, ova vijesti do potrošača dolazi jako sporo, a do mnogih i nikako. ScanEat će vas pravovremeno obavijestiti o svim povučenim proizvodima ukoliko ovu opciju uključite prilikom instaliranja aplikacije.

Doznajte što jedete!

Iako zakon to dopušta, nama je neprihvatljivo da proizvođači mogu dodati crvena bojila u mesne prerađevine, šećer u voćne sokove, mlijeko u prahu u jogurte i sl. Također i korištenje aditiva koji su nesigurni za ljude po mišljenju mnogih relevantnih agencija za sigurnost hrane.

ScanEat za vas analizira svaki proizvod do najmanjeg sastojka ukazujući pritom na one problematične za koje kupac nikad ne bi pomislio da se nalaze iza savršeno dizajnirane ambalaže.

Za sada imaju unesene podatke za 30000 proizvoda, aplikaciju trenutno koristi 10000 korisnika te je napravljeno 70000 skeniranja. Brojke rastu i vjerujem da će većina vas koristiti ovu aplikaciju, za svoj novac imate svako pravo znati što unosite u organizam.

ScanEat aplikacija

Poziv trgovcima

Ako posjedujete web trgovinu prehrambenih proizvoda ili je mislite izraditi, vlasnici aplikacije pozivaju vas da svojim kupcima omogućite da budu brzo informirani o hrani koju prodajete.

Budite u skladu sa zakonom jer prikaz sastojaka, alergena, nutrijenata i ostalih informacija je zakonom obavezan za sve pretpakirane proizvode. Ako proizvod sadrži nešto što je smetnja vašeg kupcu biti će odmah upozoren.

I za kraj, zahvaljujući ovoj aplikaciji, ne samo da se pokreće val svjesnosti o tome što unosimo u svoje tijelo, već se, na neki način, i proizvođače potiče da rade bolje.

Pogotovo u vremenima u kojima svakodnevno čitamo o brojnim štetnim utjecajima hrane na naš organizam, a sve to dok čekamo rezultate evaluacije WHO-a o potencijalnom kancerogenom učinku aspartama, umjetnog sladila koje je od šećera slađe 200 puta, a nalazi se u brojnim pićima, sokovima, sirupima i sladoledima.

    Call to action banner image
    x

    Lost Password