Curaprox i male tajne održavanja oralne higijene

Curaprox, moj omiljeni brand za oralnu higijenu, okupio nas je na proljetnom brunchu u zagrebačkoj ordinaciji S dental te smo uz dobru zabavu i prefine zalogaje sudjelovali na interaktivnoj radionici učeći male tajne brze i jednostavne oralne higijene.

Moram reći da takvih edukacija nikad dosta, posebno našoj generaciji koja je naučena „trljati“ zube, što jače stisnuti četkicu, koristiti čačkalicu do iznemoglosti i nastavi niz… Svaki put od njih naučim nešto novo pa trčim doma da prenesem svojima koji me u početkom malo blijedo gledaju, ali brzo usvoje nove navike!

Osmijeh je najbolji ukras svakog lica, on otvara sva vrata, briše godine i dokazuje naše zadovoljstvo i zato neka bude zdrav i neodoljiv! Upravo je tu poruku poslala doktorica dentalne medicine Sandra Petaros Sikirić i to uz prekrasan osmijeh koji svatko od nas odmah poželi.

Kako se najbolje uči kroz praksu, tako smo na eventu dobili zadatak uzeti četkicu za zube u ruke i naučiti kako ispravno ‘četkati’.

Mnogi ljudi misle da četkica za zube mora biti čvrsta i tvrda kako bismo temeljito oprali zube, ne znajući kako je mekana četkica s velikim brojem gustih i tankih vlakana najbolji saveznik u održavanju oralne higijene. Dodamo li još tome i međuzubne četkice, čišćenje svih pet ploha zuba je jednostavno i vrlo učinkovito – rekla nam je doktorica, a mi smo poslušno oponašali kružne pokrete laganim pritiskom, baš kako treba.

Nakon što smo savladali ‘male tajne uspješnog četkanja’, došli su na red i prostori između zuba koji su nakon jela najčešće puni hrane, ali i idealno mjesto za sakupljanje bakterija koje uzrokuju loš zadah i upalu desni. Nakon klasičnog pranja zubi ili bilo kada tijekom dana, prostore između zuba treba očistiti međuzubnom četkicom. Curaprox međuzubna četkica je čvrsta, funkcionalna i praktična, lako se koristi i može se spremiti u svaku torbicu.

Ja sam se s ovom četkicom susrela prvi put prije nekoliko mjeseci i moram reći da sam oduševljena. Jedna je doma, a druga u torbici za slučaj da mi zatreba nakon jela vani jer od tada izbjegavam čačkalicu u širokom luku.

Na kraju su nam predstavili apsolutni hit kada je oralna higijena u pitanju, Hydrosonic četkicu za zube koja nam pomaže da na jednostavan način detaljno očistimo zube. U odnosu na ‘klasičnu’ četkicu, Hydrosonic četkica radi na principu moćnih soničnih vibracija koje u kombinaciji s mekanim i gustim vlaknima s lakoćom čiste zube. Dovoljno ju je uključiti i pustiti da lagano klizi od zuba do zuba” rekla je doktorica, a ja sam zadovoljno klimala glavom. Najbolje od svega je što nama koji doma imamo više članova, dovoljno je imati jednu četkicu i pojedinačne nastavke za svakog pojedinca. Ma daj?!?

S vama dijelim pet osnovnih savjeta za potpunu oralnu higijenu koje smo naučili od dr. Sandre Petaros Sikirić

  • Birajte četkice koje imaju puno tankih i mekih vlakana. Što je više vlakana, to ćete kvalitetnije oprati svoje zube
  • Četkicu držite poput olovke – naslonite je pola na zube, a pola na zubno meso i četkajte malim kružnim pokretima uz minimalan pritisak. Rascvjetana četkica nakon nekoliko tjedana korištenja je znak da koristite prejak pritisak.
  • Koristite prirodne, blage i učinkovite paste za izbjeljivanje zuba, poput Be You pasti koje će zubima vratiti prirodnu bjelinu i ukloniti sve mrlje od hrane i pića s površine zuba.
  • Prostori između zuba moraju biti čisti kako bi se riješili lošeg zadaha i pritom zadržali zdrave zube. Njih čistite posebnim međuzubnim četkicama koje dolaze u pet različitih veličina, prilagođenim različitim međuzubnim prostorima. Koristite ih svaki dan po principu ‘jednom unutra – jednom van’.

foto: Nikola Zoko

 

 

 

    Call to action banner image
    x

    Lost Password