Djetinjstvo na tanjuru – svake subote u Studiju smijeha

Draga ekipo Zagreba,

predstavljamo vam Djetinjstvo na tanjuru u sklopu kojeg svake subote, na simpatičnoj terasi Studija smijeha, od 10h do 18h možete uživati u hrani iz djetinjstva koju kuham s posebnim guštom: Šnenokle, Tijesto s makom i šećerom, Grašak s noklicama i Kruh, mast, špek i luk.

Prisjetite se djetinjstva kada je cijela kuća mirisala i svi smo trčali doma na ručak. Pripremam hranu baš kao što su nekada naše mame i bake, po domaći!

Grašak i noklice pripremam bez zaprške, s domaćim graškom i ručno izrađenim noklicama, a poseban šmek jelu daju kockice čistog buta bez masnoće koje se tope u ustima.

A Šnenokle! Ti divni žličnjaci od snijega u gustoj, žutoj i mirisnoj kremi oduševljavaju svako nepce! Domaća jaja, malo šećera, aroma vanilije, bez brašna, čine ovaj desert laganim i osvježavajućim. Kak’ se šika!

Tijesto kuham al dente i još vruće pomiješam s makom kako bi svaki dio tjestenine dobio ovojnicu od maka, a zatim lagano pošećerim! Ovo jelo definitivno vraća u djetinjstvo i podsjeća na baku i mamu. Za sve koji vole slađe, uvijek imamo dovoljno šećera za posuti po tjestenini od čega svaki zalogaj pucketa od slatkoće!

Domaći špek miriše po cijelom centru grada kada ga stavim na kruh koji smo namazali domaćom masti! Ma tko može odoljeti?! Za one najhrabrije koji vole ovo jelo u originalnom obliku, uvijek pri ruci imamo narezanog luka! Samo hrabro, jednom se živi!

Vidimo se u Hebrangovoj 10 (ulaz iz Gajeve), po mirisu ćete znati da ste na pravoj adresi J

Mmmmmmmljac ♥

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password