GHEE (pročišćeni maslac) – zdravlje na tanjuru

Svi putevi su zadnjih mjeseci vodili prema ghee maslacu, a da toga nisam bila niti svjesna. Kako koristim maslac umjesto ulja već jako dugo, smatrala sam da je dovoljno zdrav i da mi nije potrebno ništa drugo ili zdravije. A onda je počeo „iskakati iz paštete“ na Instagramu, kod mojih kolega food bloggera pa čak su ga koristili i na nekim radionicama. Nisam trzala i dalje sve do nedavno kada sam odlučila pisati Berni jer sam čula da je super cura. To je presudilo jer sam ju željela upoznati, čuti iz prve ruke što radi, kako radi, kako uspijeva u našoj zemlji i možemo li surađivati. Nas poduzetnike ove teme itekako zanimaju, posebice jer se poistovjećujemo, razumijemo i možemo si itekako puno pomoći. Ali prvi i jedini uvjet jest da nam se proizvod svidi (barem meni) i da je doista istina sve što je navedeno o porijeklu namirnica, kvaliteti, uporabi i sl.
Tako sam s Bernom pričala bez prestanka skoro 2 sata, preuzela njezine razne proizvode i otišla kući. Kliknule smo na prvu, a njezino znanje, strast prema poslu i način razmišljanja ostavljaju bez teksta. Sad mi je jasan naziv people2people koji u svakom slovu prenosi i širi Berninu životnu filozofiju.
I tako sam drugi dan probala ghee, oduševila se, a ostalo je povijest 🙂
Ono što vas dalje čeka jest zdravlje na tanjuru uz puno recepata s ghee maslacem i njihovim proizvodima.

No, da se vratimo na zvijezdu članka, GHEE maslac!
GHEE je pročišćeni maslac, najbolje od mlijeka, sama esencija koja se koristi u kulinarstvu diljem svijeta. Zdrava je alternativa ostalim uljima i mastima za pripremu hrane, prženje i pečenje na visokim temp. (do 240°C), dodatak jelima ili odličan namaz na kruh. Ne sadrži laktozu, niti kazein.
Koristimo ga tamo gdje bismo inače koristili obično ulje ili maslac, dakle, pri kuhanju, prženju i sl.

Zdraviji je od nečistog maslaca utoliko što ima manje mliječnih proteina i čišći je te lakše podnosi visoke temperature prženja. Ima veliki postotak zasićenih masnih kiselina i malo nezasićenih. Više o ovom prefino čudu možete pročitati na https://ghee.hr/sve-o-gheeu/sto-je-ghee/

Ekipa people2people, točnije, Bernine zlatne ruke pripremaju ga u Zagrebu isključivo od najkvalitetnijeg kravljeg maslaca malih hrvatskih proizvođača, a ujedno su i jedini registrirani proizvođač u Hrvatskoj.
Osim čistog ghee maslaca (bez dodataka), proizvode i Ghee Sweets (slatki namaz bez šećera), Ghee Seeds (slani namaz sa sjemenkama) ili Ghee Black (namaz s crnim češnjakom) koji je moj favorit!
Niti jedan njihov proizvod ne sadrži laktozu, šećere, ulja, konzervanse, umjetne arome, boje niti pojačivače okuse.

Ostale proizvode možete potražiti na njihovoj web trgovini:
https://ghee.hr/trgovina/

Ili ih možete pronaći na sljedećim prodajnim mjestima:
https://ghee.hr/gdje-kupiti-ghee/

    Call to action banner image
    x

    Lost Password