Istraživanja pokazuju da je najteži dio planiranja obroka odgovor na pitanje “Što kuhati sutra”
Zato su tu Priče jedne kuhače koje sadrže:

✔️ 30 recepata za čak 30 dana (i više jer kombinacija je bezbroj)

✔️ jela su jednostavna i ukusna s dostupnim začinima i namirnicama
✔️ jela su povezana zbog čega štedite dragocjeno vrijeme i novac
✔️ dovoljno je izvući kartice s najdražim jelima prema sastojcima u hladnjaku ili prema želji
✔️ planiranje i kupovinu obavljate samo jednom u tjedan dana

✔️ jela na žlicu, riblja jela, deserti, složenija jela za
vikend kada imate više vremena, jela s piletinom/puretinom, jela s mljevenim mesom
✔️ detaljan opis postupka i za najvećeg početnika

Sreću doista čine male stvari, zar ne?
Budi sretan i ne brini što kuhati sutra!

Kartice na hrvatskom -
129 kuna - 17,12 EUR

u cijenu su uključeni troškovi dostave za područje RH

Ove su kartice riznica recepata, jedinstvena i nesvakidašnja zbirka jednostavnih i brzih jela u koju sam utkala minute, sate i dane kuhanja kako bih dobila najbolji komplet domaćih jela koja uljepšavaju svakodnevicu. Mislila sam na vas dok jurite s posla, idete po djecu u vrtić ili školu i vrtite u glavi kombinacije za ručak, dok čekate zeleno svjetlo na semaforu.
Na raspolaganju vam je 30 kartica, isto toliko recepata, 4 deserta uz nedjeljni obrok, 4 riblja jela za one koji vole pripremati ribu i 4 složenija jela za vikend kad imate više vremena.
Željela sam napraviti nešto drukčije od ostalih kuharica, zbirku recepata u obliku kartica, praktičnih i jednostavnih za svakodnevnu upotrebu, koje možete ponijeti u džepu i obaviti kupovinu na temelju već postojećeg popisa namirnica. I uspjela sam, a vi ćete izbjeći prepisivanje namirnica prije odlaska u kupovinu i uštedjet ćete vrijeme i novac.
Recepti su detaljnim opisom postupka pripreme jela namijenjeni za početnike i manje iskusne u kuhinji, ali i za one koji već imaju iskustva i vole kuhati, a žele probati nešto drukčije. Količina jela namijenjena je za 4 osobe ili 2 osobe koje će obrok moći konzumirati 2 dana. Količine uvijek možete promijeniti, oduzeti ili dodati, ovisno o broju članova kućanstva ili gostiju koje očekujete. Za svaki recept navedeno je vrijeme pripreme i kuhanja.
Osnovna ideja bila je olakšati organizaciju i pripremu obroka, omogućiti svima da svaki dan jedu zdravo i kuhano prema unaprijed napravljenom planu čime štede tako dragocjeno vrijeme i novac. Većina recepata je povezana na način da pripremljenu osnovu možete koristiti i za ostala jela. Tako, na primjer, umak „bolognese“ možete jesti više dana s različitim prilozima, skratiti pripremu lazanja, tortilja i punjenih tikvica ili višak spremiti prema obrocima u zamrzivač (pritom pazeći da prilagodite namirnice broju obroka koje planirate); zatim meso već pripremljeno za pohanje spremiti u zamrzivač; meso za pečenje možete marinirati i držati nekoliko dana u hladnjaku. Salatu možete natrgati i oprati te spremiti u hladnjak kako biste u svakom trenutku imali spremnu salatu koju je potrebno samo začiniti. Povrće možete narezati i držati u hladnjaku ili spremiti u zamrzivač, poput, na primjer, luka ili mrkve.
Prije odlaska u kupovinu možete složiti kartice s receptima za cijeli tjedan i s unaprijed napravljenim planom kuhanja obaviti kupovinu brzo i jednostavno.
A savjeti na svakoj kartici pomoći će vam u lakšem snalaženju i olakšati organizaciju u kuhinji.

 

Kartice na engleskom -
129 kuna - 17,12 EUR

u cijenu su uključeni troškovi dostave za područje RH

Priče jedne kuhače or, translated into English, Tales of a Wooden Spoon is a collection of 30 recipes representing everyday meals and desserts that can be considered favourites of Croatian home cooking.
The reason why I chose this title is the symbolic significance of the wooden spoon in Croatian cuisine. It is the kitchen utensil that best embodies home cooking and traditional cuisine. Wooden spoons were easy to carve and thus inexpensive, making them common in many families, both throughout history and today.
Even though the recipes are not necessarily ‘originally Croatian’, they are often prepared in Croatian households and adjusted in terms of ingredients commonly used in Croatia.
Croatian cuisine differs from region to region because every part of Croatia has its own culinary tradition. The kitchen in continental Croatia is influenced by Austro-Hungarian cuisine and Turkish cuisine. On the Adriatic coast there are visible influences of ancient and Illyrian cuisine, and of course Mediterranean cuisine, especially Italian and French.  (The region also dictates common ingredients used in everyday cooking, for example, fish and olive oil on the coast and red meat, strong spices and pickled vegetables in continental Croatia.)
The recipes are easy to prepare, detailed and printed on cards which you can easily take with you to the grocery store to buy the necessary ingredients. Choose between 4 desserts for Sunday family lunch, 4 fish dishes for those who love to eat and prepare fish and 4 complex dishes for the weekend when you have more time for cooking. Meat lovers can choose between 6 poultry and 6 minced meat dishes. Finally, try the recipes for 5 different stews and a simple recipe for pasta with vegetables, ideal for vegetarians.
If you are just beginning to play in the kitchen, these recipes will show you that cooking is simple, colourful and interesting.
If you are an experienced home chef, these recipes will give you new ideas for everyday meals.
And don’t forget to have fun along the way!

PDF kartice - 79 kuna - 10,49 EUR

pricejednekuhace.hr

Ispunite obrazac i naručite zbirku recepata

    Call to action banner image
    x

    Lost Password