MOŽEŠ TI TO – 5 IDEJA ZA POČETAK PROMJENE!

Zdrava hrana je, prema rječniku Cambridge Universitya, ona za koju se vjeruje da je dobra za ljudsko zdravlje jer ne sadrži umjetne kemikalije niti previše šećera ili masti.

Sada kada to znamo i dalje ostaje pitanje što pripremiti za doručak i što kuhati sutra. Za ova pitanja istraživanja kažu da su najteža stoga sam odlučila dati vam odgovore i pomoći s planiranjem i kuhanjem u zdravijoj varijanti.

A pri tome ćemo zajedno probuditi svijest o hrani koja u sebi krije veliku moć obnove i zaštite organizma. Zajedno ćemo zakoračiti u novi svijet prepun divnih okusa i mirisa s jednostavnim obrocima koji će vam pružiti bolju kvalitetu života.

Kao i u svemu, najvažnije su ideje i organizacija, a pri tome se može i uživati posebno kada je uključena cijela obitelj, od nabavke do kuhanja.

 1. Običan kruh zamijeni proteinskim – treba ti 5 minuta da pomiješaš sve sastojke, 50 minuta da ga ispečeš (za to vrijeme pripremaš drugi obrok) i najbolje od svega, može stajati u hladnjaku do 7 dana. Ukusan je i zasitan, zato kreni odmah!

https://pricejednekuhace.hr/recept/proteinski-kruh/

 1. Za doručak ili desert (kada te uhvati kriza za slatkim) pripremi zobene pahuljice. Super su jednostavne za pripremu, možeš ih ponijeti na posao, a raznim dodacima svaki dan imaš drugačiji obrok! Meni je ovaj način pripreme najdraži, nema pečenja, a dobijem doručak i desert u jednom!

https://pricejednekuhace.hr/recept/kolac-od-zobenih-pahuljica-bez-pecenja/

 1. Tacosi s piletinom i povrćem idealan su obrok u bilo koje doba godine, ali ljeto obiluje s više svježeg povrća zbog čega će biti još ukusniji! Jedan mali trik – uvijek u hladnjaku imajte mariniranu piletinu koju možete ispeći za 10 minuta i uvijek imati brzinski obrok s povrćem ili salatom.

Stavljam još jedan link s receptom, salata s jabukama i rukolom koju ljeti možete kombinirati samo s povrćem ili nekim drugim voćem, primjerice nektarinama ili smokvama.

https://pricejednekuhace.hr/recept/tacosi-s-piletinom-i-povrcem/

https://pricejednekuhace.hr/recept/salata-od-piletine-i-jabuka/

 

 1. Salata od kvinoje idealan je obrok za večeru. Ovo je verzija s povrćem i orasima, a vi možete dodati tunu ili losos, kombinacija će biti top!

https://pricejednekuhace.hr/recept/salata-od-kvinoje-s-povrcem-i-orasima/

 1. Ovi maffini su top! Osim mrkve i špinata (ili umjesto) možete dodati povrće koje volite ili koje imate u hladnjaku! Obično ovakva jela zovem „čistači hladnjaka“ jer doslovno sve pobacate u jednu zdjelu, stavite peći i uživate! Ovo je jedno od najtraženijih jela na našim radionicama zdravih obroka, ja znam i zašto!

https://pricejednekuhace.hr/recept/muffini-od-heljde-mrkve-i-spinata/

  Call to action banner image
  x

  Lost Password