NOVIS VitaJuicer S1 sokovnik – funkcija hladnog prešanja

Ultimativni 4-u-1 sokovnik https://eva.hr/shop/novis/novis-sokovnici je nova generacija sokovnika koja kombinira najbolje značajke hladnog prešanja i centrifugalnih sokovnika i time predstavlja jedinstvenu kategoriju sokovnika na tržištu.

Rezultat je do sada neviđena brzina dobivanja vrlo kvalitetnog soka bogatog vitaminima, uz maksimalno iskorištavanje namirnica te vrlo jednostavno i brzo čišćenje.

Švicarski Institut za vitamine (SVI) dokazao je da Novis VitaJuicer sokovnik maksimalno iskorištava voće i povrće, odnosno proizvede 38% manje otpada i daje veću vrijednost za uloženi novac.

Na primjer, ispitivanja provedena na narančama pokazala su da Novis VitaJuicer sokovnik ekstrahira prosječno 30% više vitamina od drugih konkurentnih sokovnika, uključujući 56% više folne kiseline (iznimno važne za reproduktivno zdravlje) i 22% više vitamina B6 (važan za fizičko i mentalno zdravlje).

Postupak hladnog prešanja

Ovaj postupak koristi se ako želite dobiti ukusni bistri sok (bez pulpe) iz tvrdog voća i povrća – poput jabuke, mrkve, đumbira, cikle, krastavaca itd. Ili raznih kombinacija mekih i tvrdih namirnica.

Po čemu se hladno prešani sokovi razlikuju od kupljenih ili miksanih sokova?

Tajna je u samom procesu hladnog prešanja koje ne uništava sastojke, miris, okus niti boju soka. Zbog toga takvi sokovi zadržavaju velik udio vitamina i minerala koji se nalaze u voću i povrću. Prema nekim istraživanjima, kod klasičnih sokovnika i blendera koji rade na većim brzinama, dobar dio nutrijenata uništi se zbog topline koja se generira prilikom cijeđenja, te zbog oksidacije. S druge strane, sokovnici koji rade na principu hladnog prešanja rade na puno manjim brzinama (40-70 okretaja u minuti), te ne dolazi do zagrijavanja i oksidacije čime se čuvaju nutrijenti u soku.

Popis voća i povrća te ostalih sastojaka koji se mogu koristiti za pripravak hladno prešanih sokova uistinu je dugačak, a ograničenja gotovo da i nema. Uvijek je najbolje birati sezonske te organski uzgojene namirnice. Hladno prešani sokovi od organski uzgojenog voća i povrća tijelu osiguravaju sve vitamine, aminokiseline i minerale neophodne za nesmetani razvoj.

Tehnički podaci

Funkcije: cijeđenje, prešanje agruma, smoothie / pire i VitaTec

Brzina: CitroMax®: 150 okretaja u minuti

Centrifuga: 2'000 okretaja u minuti

Boje: crvena, crna, zelena, bijela, krem, krom, crvena boja trešnje, žuta, narančasta, plava

Sigurnost: sustav za blokiranje

Materijal:

Kućište: metal / lijevani

Elementi: BPA slobodan Tritan®

Odvodna cijev: nehrđajući čelik

Snaga: 220 – 240 V / 50/60 Hz / 240 W

Motor: DC

Duljina kabela: 1,0 m

Težina: bruto 8,2 kg / neto: 6,8 kg

Proizvod Š x D x V : 22 x 23 x 43 cm

Pakiranje Š x D x V: 23,5 x 23,5 x 54 cm

Jamstvo: potpuno 3-godišnje jamstvo

Aplikacije: baza podataka recepta za iOS i Android

    Call to action banner image
    x

    Lost Password