Pivska čarolija – čokoladna torta s crnim pivom by 5th element

Ako volite pivo i volite čokoladu, imamo odličnu vijest za vas. Ponosno predstavljamo našu fenomenalnu tortu od crne pive Stout 4.2 by 5th Element.
Ako pak ne znate da li volite pivo i čokoladu zajedno, nakon što probate našu tortu, sigurno ćete saznati da obožavate ovu kombinaciju jer 9 od 10 osoba voli pivo i čokoladu, deseta laže
Kada je u pitanju čokolada, pivo trijumfira jer čokolada i pivo dijele mnogobrojne nijanse okusa i to najviše zahvaljujući praksi tostiranja ječma i upotrebi čokoladnog slada koji pivu osiguravaju posebne okuse. Piva vrste stout nenadmašna su uz čokoladu, posebno u bogatim varijantama napravljenim s pravim kakaom.

Stout 4.2. je craft pivo linije 5th Element koje predstavlja ZEMLJU. Izrazito je crne boje te u potpunosti naglašava dubinu zemlje iz koje ječam preuzima svoje arome. Karakterizira ga intenzivna aroma kave i crne čokolade koju nakon ispijanja upotpunjuju gorčina hmelja i aroma cikorije. Povećani sadržaj alkohola ovog FOREIGN EXTRA STOUTA dobro je balansiran sa sladnim aromama i čini ovo pivo okrepljujućim osobito ako se dijeli.
Odlično se slaže s burgerima, steakom i mesom s roštilja, desertima od tamne čokolade te tvrdim sirevima intenzivnog okusa.

To je jedan od razloga zašto sam ga odlučila upariti s čokoladom i kakaom i nisam pogriješila. Već po mirisu dok se torta pekla znala sam da činim pravu stvar i da će nastati posebna čarolija okusa te raj za nepce.
Kada probate prvi zalogaj torte, okusi su zbunjujući, ali omamljujući i jednostavno ne možete odoljeti, a da ne nastavite jesti. Prvi okus asocira na puno karamele i nije vam jasno kako pivo može dati tako jaku i aromatičnu notu biskvitu. Ali može jer se radi o jakoj pivi sa snažnim aromama i spoj svih okusa napravio je čudo.

Zbog nevjerojatne arome, torta je ukusna uz kavu ili ju možete jesti samu.
No, posebna čarolija nastaje kada jedete tortu i pijete upravo stout 4.2 by 5th element. Fora je u tome da zalogaj torte, još dok okusni pupoljci pretvaraju okusne podražaje u živčane impulse, zalijete gutljajem pive te okusni živac prenosi doživljaj u središte okusa u velikome mozgu.
Jezik je glavni dio koji sudjeluje u miješanju hrane, a kako razlikujemo pet osnovnih okusa: slatko, slano, kiselo, gorko i umami (ukusno, sočno), kombinacija torte i pive na okusnim pupoljcima budi upravo umami te kombinacija postaje ukusna i sočna.

Ova će vas torta oduševiti bogatom aromom kave i crne čokolade te pružiti nevjerojatne kombinacije okusa umami

Naručiti možete na ČOKOBIRA i iznenaditi svoje ili okusne pupoljke drage osobe

    Call to action banner image
    x

    Lost Password