Povijest kruha Prvi su kruh, i to od pšenice i ječma, pekli Egipćani 1500 godina pr. Kr., vjerojatno je bio beskvasni i zapravo pogača od brašna,…
Kratka povijest pizze Preteča današnje pizze, okrugla, plosnata lepinja, blagovala se u prastara vremena na području Babilona, Egipta i ostalih drevnih…
KÜSS DIE HAND, MILOSTIVA legendarna je rečenica iz omiljenog nam filma „Tko pjeva, zlo ne misli“ po kojoj pamtimo gospona Fulira…
Sezona krafni službeno je otvorena! Krafne, krofne ili pokladnice dobile su naziv po pokladama, starom običaju maskiranja (prerušavanja) pa su tako…
Ovu kombinaciju jedem već godinama i baš mi je čudno da do sada nisam objavila recept. Na mojim kulinarskim radionicama je…
Maslac od kikirikija postao je nezaobilazan namaz u kuhinji vjerujem mnogima, ne samo meni. Osim što je ukusan i zasitan, osvojio…
Jedna sam od onih kojoj nikada biskvit za čupavce nije ispao dobro. Godinama sam se trudila, isprobavala, krivila pećnicu, a na…
Gugelhupf, Bundt cake, kouglof, bábovka, guguluf, šarkelj samo su neki od naziva za ono što mi ovdje poznajemo kao kuglof, kolač…
Ove kuglice radim već nekoliko godina i nikako da s vama podijelim recept. Obožavam ih, toliko su jednostavne i ukusne, idealna…
Pronašla sam na Wikipediji da se čokolada u Hrvatskoj počela proizvoditi u Zagrebu u tvornici Union, koju je 1911. podigao Julije König, a potkraj 1920-ih proizvodila se i u Požegi (tvrtka Nestlé u tvornici Stock). U početku 1930-ih u…
Znate koliki sam ljubitelj bundeve, a još sam veći ljubitelj maka što malo tko zna jer ga rijetko pripremam. Ni sama…
Prije 2 tjedna stigao je Pontijev aceto balsamico koji obožavam i od tada smišljam koju deliciju pripremiti i iznenaditi nepce. Pardon,…