Pretraga recepata - Priče jedne kuhače

INTEGRALNI PIROV KRUH

Povijest kruha Prvi su kruh, i to od pšenice i ječma, pekli Egipćani 1500 godina pr. Kr., vjerojatno je bio beskvasni i zapravo pogača od brašna,…

(0 / 5)

NEODOLJIVA PIVSKA PIZZA

Kratka povijest pizze Preteča današnje pizze, okrugla, plosnata lepinja, blagovala se u prastara vremena na području Babilona, Egipta i ostalih drevnih…

(2 / 5)

KÜSS DIE HAND KRAFNE ZA MILOSTIVE

KÜSS DIE HAND, MILOSTIVA legendarna je rečenica iz omiljenog nam filma „Tko pjeva, zlo ne misli“ po kojoj pamtimo gospona Fulira…

(0 / 5)

ČAROBNE KRAFNE

Sezona krafni službeno je otvorena! Krafne, krofne ili pokladnice dobile su naziv po pokladama, starom običaju maskiranja (prerušavanja) pa su tako…

(4 / 5)

OKRUGLICE OD TUNE I AVOKADA

Ovu kombinaciju jedem već godinama i baš mi je čudno da do sada nisam objavila recept. Na mojim kulinarskim radionicama je…

(0 / 5)

DOMAĆI MASLAC OD KIKIRIKIJA

Maslac od kikirikija postao je nezaobilazan namaz u kuhinji vjerujem mnogima, ne samo meni. Osim što je ukusan i zasitan, osvojio…

(5 / 5)

ČUPAVCI

Jedna sam od onih kojoj nikada biskvit za čupavce nije ispao dobro. Godinama sam se trudila, isprobavala, krivila pećnicu, a na…

(0 / 5)

Kuglof s tamnim pivom

Gugelhupf, Bundt cake, kouglof, bábovka, guguluf, šarkelj samo su neki od naziva za ono što mi ovdje poznajemo kao kuglof, kolač…

(0 / 5)

SIROVE RAFAELO KUGLICE

Ove kuglice radim već nekoliko godina i nikako da s vama podijelim recept. Obožavam ih, toliko su jednostavne i ukusne, idealna…

(5 / 5)

ČOKOLADNA TORTA S BOROVNICAMA

Pronašla sam na Wikipediji da se čokolada u Hrvatskoj počela proizvoditi u Zagrebu u tvornici Union, koju je 1911. podigao Julije König, a potkraj 1920-ih proizvodila se i u Požegi (tvrtka Nestlé u tvornici Stock). U početku 1930-ih u…

(0 / 5)

KUGLOF OD BUNDEVE I MAKA

Znate koliki sam ljubitelj bundeve, a još sam veći ljubitelj maka što malo tko zna jer ga rijetko pripremam. Ni sama…

(0 / 5)

KARAMELIZIRANE KRUŠKE SA SIROM I ORASIMA

Prije 2 tjedna stigao je Pontijev aceto balsamico koji obožavam i od tada smišljam koju deliciju pripremiti i iznenaditi nepce. Pardon,…

(0 / 5)
Call to action banner image
x

Lost Password