Pretraga recepata - Priče jedne kuhače

ČOKOLADNA TORTA S BOROVNICAMA

Pronašla sam na Wikipediji da se čokolada u Hrvatskoj počela proizvoditi u Zagrebu u tvornici Union, koju je 1911. podigao Julije König, a potkraj 1920-ih proizvodila se i u Požegi (tvrtka Nestlé u tvornici Stock). U početku 1930-ih u…

(0 / 5)

KUGLOF OD BUNDEVE I MAKA

Znate koliki sam ljubitelj bundeve, a još sam veći ljubitelj maka što malo tko zna jer ga rijetko pripremam. Ni sama…

(0 / 5)

KARAMELIZIRANE KRUŠKE SA SIROM I ORASIMA

Prije 2 tjedna stigao je Pontijev aceto balsamico koji obožavam i od tada smišljam koju deliciju pripremiti i iznenaditi nepce. Pardon,…

(0 / 5)

ČOKOLADNI KOLAČ S KRUŠKAMA

Probala sam ovaj kolač napraviti s heljdinim brašnom i nije dobio prolaznu ocjenu. Jestiv je i okus je korektan, ali jednostavno…

(2.5 / 5)

NAJUKUSNIJI HUMMUS S BUČINIM ULJEM

Mislim da nema kuće u kojoj se ovaj namaz, bilo kupovni ili domaći, barem jednom nije našao na stolu. Zdrav, ukusan,…

(0 / 5)

Zlatno mlijeko s cimetom i kurkumom

Ima li išta ljepše od toplog napitka u rukama dok ste pred televizorom ispod dekice?!? Meni nema, a da jesen i…

(4 / 5)

Brzo povrće iz tave

Moj najdraži prilog je upravo ovaj. Obožavam povrće, a mrkve pečene u tavi ili pećnici pravo su otkriće. Ne znam kako…

(0 / 5)

Kolač od sira i bundeve

Nedjelju smo proveli u Ivanić-Gradu na daleko poznatoj i popularnoj Bučijadi koja me oduševila bojama, mirisima i okusima. Osim fenomenalnog bučinog…

(5 / 5)

KREMASTO VARIVO S BUČOM I LEĆOM

Jesen smo dočekali kak’ se šika! Ukusno, mirisno i u bojama! Naizgled skromno, a zapravo raskošno jer ovo varivo je čudo…

(5 / 5)

VOĆNI SLADOLED OD BANANA I INDIJSKIH ORAŠČIĆA

Zamisli jede ti se slatkać, previše je vruće za otići u dućan pa si napraviš zdravu varijantu s najdražim okusom! Ja…

(0 / 5)

SLANA ZOBENA KAŠA S PANCETOM

Oduvijek me oduševljavao svijet zobenih pahuljica koje su toliko jednostavne i podatne za razne kombinacije. Stalno sam ih pripremala u slatkom…

(0 / 5)

DOMAĆI KRUH OD HELJDE I CHIA SJEMENKI

Kada otkrijete svijet ovakvog kruha i sličnih vrsta s primjerice bademovim brašnom, nema nazad. Ne pada vam napamet više ući u…

(0 / 5)
Call to action banner image
x

Lost Password