Maslac od kikirikija postao je nezaobilazan namaz u kuhinji vjerujem mnogima, ne samo meni. Osim što je ukusan i zasitan, osvojio…
Jedna sam od onih kojoj nikada biskvit za čupavce nije ispao dobro. Godinama sam se trudila, isprobavala, krivila pećnicu, a na…
Gugelhupf, Bundt cake, kouglof, bábovka, guguluf, šarkelj samo su neki od naziva za ono što mi ovdje poznajemo kao kuglof, kolač…
Ove kuglice radim već nekoliko godina i nikako da s vama podijelim recept. Obožavam ih, toliko su jednostavne i ukusne, idealna…
Pronašla sam na Wikipediji da se čokolada u Hrvatskoj počela proizvoditi u Zagrebu u tvornici Union, koju je 1911. podigao Julije König, a potkraj 1920-ih proizvodila se i u Požegi (tvrtka Nestlé u tvornici Stock). U početku 1930-ih u…
Znate koliki sam ljubitelj bundeve, a još sam veći ljubitelj maka što malo tko zna jer ga rijetko pripremam. Ni sama…
Prije 2 tjedna stigao je Pontijev aceto balsamico koji obožavam i od tada smišljam koju deliciju pripremiti i iznenaditi nepce. Pardon,…
Probala sam ovaj kolač napraviti s heljdinim brašnom i nije dobio prolaznu ocjenu. Jestiv je i okus je korektan, ali jednostavno…
Mislim da nema kuće u kojoj se ovaj namaz, bilo kupovni ili domaći, barem jednom nije našao na stolu. Zdrav, ukusan,…
Ima li išta ljepše od toplog napitka u rukama dok ste pred televizorom ispod dekice?!? Meni nema, a da jesen i…
Moj najdraži prilog je upravo ovaj. Obožavam povrće, a mrkve pečene u tavi ili pećnici pravo su otkriće. Ne znam kako…
Nedjelju smo proveli u Ivanić-Gradu na daleko poznatoj i popularnoj Bučijadi koja me oduševila bojama, mirisima i okusima. Osim fenomenalnog bučinog…