BAJADERA TORTA

( 0 od 5 )
Loading...
bajadera torta
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Bajadera mi je u djetinjstvu bila najdraža slastica, originalno Kraš pakiranje na poklon smo dobivali nekoliko puta godišnje, samo u posebnim prilikama zbog čega smo je cijenili još više.

Sjećam se onih zlatnih papirića koje bismo odmatali nježno da se slučajno ne oštete, s velikim poštovanjem divili smo se luksuznom pakiranju bajadere i predivnom okusu. Tada je Kraš imao dućane po cijelom gradu pa smo mogli navratiti u bilo koje doba dana i počastiti se omiljenim slasticama. Prodavali su ih na komade što je bilo praktično za svačiji džep, posebno za nas školarce.

Ova će vas bajadera torta vratiti u djetinjstvo, sjetit ćete se svih zajedničkih trenutaka u kojima je ta slastica bila glavna zvijezda.

Pripremite je obavezno za nadolazeće blagdane, razveselite svoje i nepce ukućana, oduševit će vas okusom.

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za glazuru:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Sameljite kekse i orahe.

  • Drugi korak

    U zdjelu za kuhanje dodajte vodu, zatim maslac narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.

  • Treći korak

    Sve zagrijavajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok se sastojci ne otope i povežu.

  • Četvrti korak

    U veliku posudu stavite mljevene kekse i mljevene orahe pa ih izmiješajte, u sredini napravite udubinu u koju dodajte otopljene sastojke.

  • Peti korak

    Kuhačom sve dobro izmiješajte da dobijete ujednačenu smjesa koju zatim pomoću vage podijelite na dva jednaka dijela, svaki dio neka bude u svojoj zdjeli.

  • Šesti korak

    Otopite čokoladu za kuhanje i sipajte u jednu polovicu smjese, dobro promiješajte.

  • Sedmi korak

    Okrugli lim za tortu promjena 21 cm lagano namažite uljem.

  • Osmi korak

    Na dno prvo stavite čokoladni (tamniji) sloj te ga dobro izravnajte.

  • Deveti korak

    Nanesite svijetli sloj na tamni i oprezno ga rasporedite i zagladite. Ovo će ići malo teže pa budite nježni i strpljivi.

  • Deseti korak

    Za glazuru na pari otopite čokoladu za kuhanje s uljem i sipajte po svijetlom sloju.

  • Jedanaesti korak

    Kolač stavite na hlađenje u frižider preko noći prije rezanja i posluživanja.

Savjet

  • Bajaderu možete napraviti u obliku kolača u kom slučaju koristite lim dimenzija 30x20 cm, komade režite na pravokutnike prema želji.

Call to action banner image
x

Lost Password