Banana split u kornetu s veganskim sladoledom

( 0 od 5 )
Loading...
Banana split u kornetu s veganskim sladoledom
  • 25 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 25 mGotovo za
Ispiši recept

Već godinama sama radim sladoled i moram priznati da sam postala ovisna. I kada muž donese kupovni pa navalim onako uz njih (svi iz jedne zdjele, svatko sa svojom žlicom) brzo shvatim da to nije to. Preslatko za mene, odvikla sam se.
Onda izvadim svoj iz škrinje, svi me gledaju jer ne izgleda baš primamljivo, a ja si mislim „samo vi dajte“, ja svoje tijelo volim i pazim što unosim u njega. Jer navikne čovjek na sve, tako sam navikla na brojne okuse za koje prije nisam niti znala da postoje, a i promijenila sam mantru pa ne govorim više „odrekla sam se sladoleda“ već „nagradila sam svoje tijelo zdravom varijantom i ne želim mu davati toliko šećera i nezdravih stvari“. Ma i sami znate da je sve u percepciji pa tako i ovi moji recepti, fotografije, zdrava hrana i sve ostalo. Ja to sve vidim na jedan način, vi možda na drugi, ali poanta je da se prihvatimo međusobno, poštujemo tuđa i drugačija mišljenja, uvažimo druge argumente i naravno, da probate sve što ja objavim 🙂
Šalim se iako mislim da sve u životu treba probati i dati šansu, a onda odlučiti što je za nas dobro ili nije. Ili što želimo ili ne. Kada je sladoled u pitanju, pistacio ću uvijek pojesti u gradu i nema tog posta ili dijete koja će me odgovoriti. Obožavam pistacio i pojedem ga ljeti barem jednom tjedno kada šetam Masarykovom. A ostatak godine ipak pazim i jedem što je meni fino, mome tijelu prija, zdravije je, a i puno praktičnije i jeftinije. Uživajte u domaćem banana splitu!

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za veganski sladoled:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Ukoliko nemate već zamrznute banane, onda ih ogulite, narežite na kolutove i stavite na tacnu u zamrzivač i to jedan komad do drugog da se brže zamrznu. Višak zamrznutih kolutove spremite u vrećicu za zamrzavanje.

  • Drugi korak

    Zobene pahuljice tostirajte (par minuta prepecite na tavi bez ulja) pa ih malo ohladite i sameljite u blenderu.

  • Treći korak

    U blender stavite banane, zobene pahuljice i zobeno vrhnje i sve dobro izmiješajte da dobijete kremastu teksturu, stavite u plastičnu posudu, poravnajte pa u zamrzivač na cca 3 sata ili dok se ne smrzne.

  • Četvrti korak

    Banane za posluživanje ogulite, narežite na pola pa uzdužno prerežite da od svake dobijete 4 komada.

  • Peti korak

    U svaki kornet stavite 2 komada banane, dvije kuglice sladoleda, prelijte preljevom, pospite sjeckanim orašastim plodovima i poslužite.

Savjet

  • Ako na vrh sladoleda dodate tučeni šlag, doživljaj banana splita će biti još bolji :-) Umjesto veganskog sladoleda možete koristiti kupovni.

Call to action banner image
x

Lost Password