Bolonjez

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Dobri, stari bolonjez! Uvijek dobrodošao na naš stol, a posebno mu se vesele djeca. Ja ga volim zbog praktičnosti, može stajati u hladnjaku 3-4 dana, dovoljno je da promijenite priloge i imate svaki dan drugo jelo. Lako se podgrije i možete ga začiniti ribanim sirom ili omiljenim povrćem koje će zamijeniti ugljikohidrate.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Narežite luk, češnjak, mrkvu i pancetu na komadiće i ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Zagrijte ulje u posudi na najjačoj vatri pa dodajte meso i pancetu ili špek. Dodajte malo soli i papra te miješajući razdvajajte grudice mesa i pržite dok ne postane hrskavo smeđe sa svih strana.

  • Treći korak

    Nakon što ste meso ispržili, izvadite ga sa strane. U posudi će vam ostati prilična količina masnoće od prženja na koju dodajte povrće. Vatra neka bude srednja, a povrće pržite 10 minuta, podlijevajući vodom.

  • Četvrti korak

    Nakon 10 minuta meso vratite u zdjelu s povrćem, dodajte vino, začine i rajčicu te promiješajte. Vatru smanjite na najmanje i pustite da se krčka pola sata poklopljeno do pola.

  • Peti korak

    Za to vrijeme u drugi lonac (po mogućnosti barem 5 litara) stavite vodu da prokuha i posolite žlicom soli. Kad prokuha, dodajte tjesteninu te nastavite kuhati prema uputama na pakiranju. Kuhajte na najjačoj vatri i promiješajte 3 do 4 puta.

  • Šesti korak

    Kad je gotova, tjesteninu procijedite bez ispiranja i servirajte s umakom. Po želji jelo možete posipati parmezanom.

Savjet

  • Umak može stajati u hladnjaku pa ga spremite za dan ili dva kasnije i iskoristite za tortilje ili zapečenu punjenu papriku. Umjesto tjestenine možete koristiti špagete od tikvica. Također, ako meso prilikom kupovine nije bilo zamrznuto, umak možete i zamrznuti.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password