Obožavam brokulu i smatram je kraljicom zdravlja, a najčešće je pripremam na pari kako bih sačuvala hranjive tvari i kako bi okus bio savršen.
Priprema povrća na pari najbolja je tehnika za očuvanje hranjivih tvari, boje, teksture i okusa. Također, ta tehnika ne zahtijeva dodatak masnoća i ulja što je idealno za liniju i za zdravlje.
Uživajte u ovoj namirnici koja je dostupna tokom cijele godine, vrlo je zdrava i ima malo kalorija što znači da je možete jesti koliko vam srce poželi 🙂
Pripremite veći lonac i metalno cjedilo. Cvjetove brokule odvojite nožem i narežite na jednake dijelove.
Uključite štednjak na najjaču vatru. U lonac stavite malo vode, zatim u njega stavite cjedilo i poklopite dok voda ne proključa.
Kada voda proključa, vatru smanjite na pola, dodajte narezanu brokulu, poklopite i kuhajte točno 5 minuta.
Izvadite brokulu na tanjur, posolite prema želji i poslužite.
Pazite da voda u loncu ne dodiruje povrće kada ga stavite u cjedilo. Kao prilog možete pripremiti bilo koje meso prema želji, u ovom je jelu brokula glavna namirnica