Brokula al dente

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 5 mVrijeme kuhanja
  • 15 mGotovo za
Ispiši recept

Obožavam brokulu i smatram je kraljicom zdravlja, a najčešće je pripremam na pari kako bih sačuvala hranjive tvari i kako bi okus bio savršen.

Priprema povrća na pari najbolja je tehnika za očuvanje hranjivih tvari, boje, teksture i okusa. Također, ta tehnika ne zahtijeva dodatak masnoća i ulja što je idealno za liniju i za zdravlje.

Uživajte u ovoj namirnici koja je dostupna tokom cijele godine, vrlo je zdrava i ima malo kalorija što znači da je možete jesti koliko vam srce poželi 🙂

 

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Pripremite veći lonac i metalno cjedilo. Cvjetove brokule odvojite nožem i narežite na jednake dijelove.

  • Drugi korak

    Uključite štednjak na najjaču vatru. U lonac stavite malo vode, zatim u njega stavite cjedilo i poklopite dok voda ne proključa.

  • Treći korak

    Kada voda proključa, vatru smanjite na pola, dodajte narezanu brokulu, poklopite i kuhajte točno 5 minuta.

  • Četvrti korak

    Izvadite brokulu na tanjur, posolite prema želji i poslužite.

Savjet

  • Pazite da voda u loncu ne dodiruje povrće kada ga stavite u cjedilo. Kao prilog možete pripremiti bilo koje meso prema želji, u ovom je jelu brokula glavna namirnica

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password