Brownie borići

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Ideju za ove divne boriće vidjela sam kod IG frendice @katarina_foodelicious i odmah sam krenula u izradu.
Već imam dobar recept za brownie koji je objavljen na webu, ali sam htjela probati nešto novo. Kolač je izuzetno jednostavan, ukusan i sočan, baš kako brownie treba biti.
Ova ideja s borićima je fenomenalna, baš prigodno za ovo doba godine, a ukrašavanje je najljepši dio (dobro, malo je bolji dio kada jedete okrajke :-))

Svi smo sjeli za stol i svatko je dao svoj doprinos izgledu borića, kao da smo bili na nekoj skupnoj terapiji unutarnjeg mira i kreativnosti. U pozadini božićne pjesme, na stolu vino, osmjeh na dječjem licu, miris kolača i zajedništvo. Neprocjenjivo i baš zbog tog osjećaja boriće ćemo raditi i na našim slatkim radionicama u prosincu. Probajte i javite dojmove, veselim se vašim kreacijama!

Sastojci

  • Sastojci za 16 borića:
  • Za ukras:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje 30x16 ili 30x20 koji obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Čokoladu i maslac stavite topiti na pari.

  • Treći korak

    Jaja i šećer dobro istucite mikserom (5 minuta) dok smjesa pobijeli.

  • Četvrti korak

    Smjesi jaja i šećera dodajte brašno i još jednom promiješajte.

  • Peti korak

    Sada dodajte otopljenu čokoladu i maslac, cimet, vaniliju i mljevene lješnjake.

  • Šesti korak

    Sve promiješajte mikserom minutu na srednjoj jačini.

  • Sedmi korak

    Smjesu istresite u lim za pečenje i pecite 25 minuta.

  • Osmi korak

    Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi, a zatim ga preokrenite na veću dasku za rezanje.

  • Deveti korak

    Odrežite sa svih strana tanke rubove tako da dobijete ravan biskvit.

  • Deseti korak

    Sada biskvit prerežite na pola po dužini.

  • Jedanaesti korak

    Režite trokute, trebalo bi ispasti cca 16 trokuta (borića), ovisno koju veličinu želite.

  • Dvanaesti korak

    U mikrovalnoj ili na vatri otopite bijelu čokoladu, stavite ju u vrećicu za zamrzavanje i u hladnjak na 10 minuta.

  • Trinaesti korak

    Škarama odrežite jako malu rupicu na vrhu vrećice pa ukrasite boriće po želji.

  • Četrnaesti korak

    Dodajte zvjezdice, komadiće čokolade ili ostale ukrase po želji.

  • Petnaesti korak

    Kada se čokolada stisne, čokoladne štapiće utisnite na donji dio borića da dobijete dojam drvenog dijela borića.

Savjet

  • Kolač možete ispeći dan ranije pa ukrašavati kada se dobro ohladi. Za ukras možete koristiti razne boje, šljokice, kreme i sl., bitno je da se dobro zabavite dok ukrašavate :-)

Call to action banner image
x

Lost Password