Brownie s hokaido tikvom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 18 komadaBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Moj najtraženiji kolač dobio je novo ruho! Zasluženo i prigodno jer je neodoljiv pa sam sam ga htjela obući u nove boje i okuse. Uspjelo je i to sa meni najdražom jesenskom namirnicom – hokaido tikvom. Tako da sada slobodno mogu reći da imam jesensku varijantu brownie kolača 🙂 Okus je kao da jedete najfiniji čokoladni kolač s nekom kremom koja ima okus po kestenima. Jer ova tikva koju toliko obožavam ima aromu kestena koja je još ukusnija kada ju prvo ispečete, a zatim pretvorite u pire.  Ne propustite probati ovaj recept, a kako biste što dulje uživali u ovim okusima, koju tikvu spremite u zamrzivač 😉 Jer znate onu staru: „Ništa nas ne smije iznenaditi“.

 

Sastojci

  • Čokoladni dio
  • Krema od tikve
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 180 °C, biti će dovoljno zagrijana kad dovršite smjesu za kolač. Lim za pečenje 30x19 cm obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U veliku zdjelu stavite ključati vodu na najjaču vatru, a u drugu zdjelu stavite čokoladu i maslac. Zdjelu sa čokoladom i maslacem stavite na zdjelu s vodom kada voda proključa, smanjite vatru na pola i miješajući otopite sastojke da dobijete kompaktnu, svilenkastu smjesu. Maknite s vatre.

  • Treći korak

    U drugoj zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smjesu dodajte otopljenoj čokoladi i maslacu. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Četvrti korak

    Cijela jaja izlupajte ručno (kao za kajganu) pa malo po malo dodavajte smjesi sa čokoladom, miksajući dok se svi sastojci ne izmiješaju.

  • Peti korak

    Pire od tikve promiješajte s ostalim sastojcima za kremu i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Šesti korak

    U lim za pečenje izlijte prvo smjesu s čokoladom i poravnajte. Zatim smjesu s tikvom pa nožem prošarajte dok ne dobijete zanimljive šare. Pecite 20 minuta i poslužite.

Savjet

  • Browniesi su najukusniji kada su ljepljivi i mekani u sredini. Stoga kada vidite da su vam površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu kolača, ne smije biti čista kada ju izvadite. Tada je kolač gotov. Umjesto maslaca možete koristiti i margarin, ali maslac je puno zdraviji i ukusniji. Šećer možete zamijeniti zdravijom varijantom – brezinim šećerom (xylitolom).

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password