BROWNIE S JAGODAMA

( 0 od 5 )
Loading...
BROWNIE S JAGODAMA
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Prve je brownies krajem 19. stoljeća pripremio Pastry chef jednog hotela u Chicagu. Dobio je zadatak napraviti slasticu koja se može zapakirati i lako prenijeti na drugu lokaciju što je uspješno odradio i kreirao jednu od najpoznatijih američkih slastica.

Originalni su brownies bili slatki, kremasti te nadjeveni orasima i marelicama. Današnja je ponuda brownieja nevjerojatno raznolika, svatko ima svoju verziju i kune se da je baš njegova najbolja. Tako i ja!

Radila sam već brownie, ali ovaj je malo drugačiji, nastao sasvim slučajno kada sam u hladnjaku vidjela svježe jagode.

Nakon prvog zalogaja shvatila sam da je ovo brownie de luxe jer osim sočnog biskvita ima jagode i tonu čokolade u obliku ganaša, a svi znamo koliko se jagode i čokolada vole.

Probajte što prije i uživajte u ovom de luxe čokoladnom kolaču.

Sastojci

  • Za brownie:
  • Za čokoladni ganaš:
  • Za punjenje:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180 °C i pripremite kalup dimenzija 20x20 cm.

  • Drugi korak

    Na dno kalupa stavite papir za pečenje, a bočne strane namažite maslacem.

  • Treći korak

    Čokoladu i maslac za brownie otopite na pari.

  • Četvrti korak

    Kada se sve otopi, maknite s pare pa dodajte šećer i promiješajte ručno dok se ne poveže sa smjesom.

  • Peti korak

    Kratko ohladite da ne bude vruće, zatim dodajte jedno po jedno jaje, svako zasebno miješajući ručno. Možete koristiti metlicu za jaja.

  • Šesti korak

    Zatim kuhačom ili špatulom ručno umiješajte brašno.

  • Sedmi korak

    Pecite 20 minuta i za to vrijeme pripremite ganaš.

  • Osmi korak

    U manjem loncu na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do ključanja, zatim sklonite s vatre i dodajte izlomljenu čokoladu pa miješajte dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi.

  • Deveti korak

    Na ohlađeni brownie posložite polovice jagoda i prelijte ih ganašom od čokolade.

  • Deseti korak

    Ostavite da se hladi barem 4 sata, najbolje preko noći.

Savjet

  • Ljubitelji basic brownie kolača mogu izbaciti jagode, a oni koji vole čokoladu i voće, slobodno neka si daju oduška i koriste voće koje vole.

Call to action banner image
x

Lost Password