Brownie sa stout pivom by 5th element

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Već i vrapci na grani znaju koliko sam zaljubljena u spoj čokolade i stouta 🙂

Ne prestajem smišljati nove recepte i spojeve i ne prestaju me oduševljavati okusi koji nastaju ovom moćnom kombinacijom. Naglašena aroma kave i crne čokolade u pivu proizlazi iz visokog udjela prženih sladova, a izrazito crna boja s čokoladno smeđom pjenom opravdana značenje imena „stout“ – snažan ili jak.

I doista jest. I pivo i kolač u kombinaciji zbog koje zastaje dah i postanete omamljeni punom, kremastom i profinjenom teksturom s grijućim utjecajem alkohola koja poziva na dijeljenje. Zato podijelite s dragim osobama ovu kombinaciju i ne propustite svaki zalogaj kolača zaliti gutljajem stouta.

Neka ovoga puta vaš brownie kolač bude okruglog oblika, ukrašen šlagom i sezonskim voćem, vaše će vam nepce biti zahvalno!

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 180° C, biti će dovoljno zagrijana kada dovršite smjesu za kolač. Lim za pečenje (30x20) obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U veliku zdjelu stavite ključati vodu na najjaču vatru, a u drugu zdjelu stavite čokoladu i maslac. Zdjelu sa čokoladom i maslacem stavite na zdjelu s vodom i kada voda proključa, smanjite vatru na pola i miješajući otopite sastojke da dobijete kompaktnu, svilenkastu smjesu.

  • Treći korak

    Dok je otopljena smjesa na vatri, dodajte pivo, promiješajte i nakon 2 minute maknite s vatre. Dodajte vaniliju i usitnjene orahe ili bademe (ne mljevene, već usitnjene).

  • Četvrti korak

    U drugoj zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smjesu dodajte otopljenoj čokoladi i maslacu. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Peti korak

    Cijela jaja izlupajte ručno (kao za kajganu) pa malo po malo dodajte smjesi sa čokoladom, miksajući dok se svi sastojci ne izmiješaju.

  • Šesti korak

    Izlijte smjesu u lim za pečenje, poravnajte površinu i pecite 20 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u limu za pečenje, a zatim ga izokrenite na ravnu podlogu, na drugi lim ili dasku.

Savjet

  • Brownies su najukusniji kada su ljepljivi i mekani u sredini. Stoga kada vidite da su vam površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu kolača, ne smije biti čista kada ju izvadite. Tada je kolač gotov. Poslužite uz omiljeno voće, šlag ili sladoled i nemojte zaboraviti na stout by 5th element za potpuni doživljaj :-)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password