Brunch od lisnatog tijesta

( 0 od 5 )
Loading...
  • 16 komadaBroj osoba
  • 1:20 hVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 1:40 hGotovo za
Ispiši recept

Brunch je jednostavno breakfast (doručak) + lunch (ručak) odnosno obrok koji se uživa od kasnog jutra do ranog popodneva, a objedinjuje hranu koja se poslužuje i za doručak i za ručak. Obično se brunch priprema vikendom, kad se kasnije ustaje i ima više vremena za uživanje u ovom raskošnom obroku.
Međutim, ne trebate se opterećivati ovom definicijom i brunch doslovno možete napraviti raskošan ili ne, onako kako se vama hoće i jede.
Ja se obično volim poigrati kada imam više vremena, a ponekad to budu vrlo jednostavna jela, nimalo raskošna po pitanju složenosti pripreme već samo po količini namirnica. Tako brunch ponekad zna biti samo narezan sir preliven bučinim uljem, uz grožđe i orašaste plodove. Ovisno koje je doba godine, tko i koliko ih dolazi u goste i naravno, što se pije 
Ovo je samo jedna od ideja s lisnatim tijestom koje je izuzetno zahvalno i jednostavno za pripremu posebno u zadnje vrijeme kada možemo kupiti svježe lisnato. Sjećam se da smo, kada sam bila dijete, morali čekati da se lisnato tijesto odmrzne pa smo tek onda mogli pripremati omiljena slana ili slatka jela. Sada je to puno jednostavnije pa čak i djeci možete dati neku zanimljivu ideju, kao što je lisnato s hrenovkama. Sigurno će biti zadovoljni, a vi svakako probajte ovu kombinaciju koja odlično paše uz omiljeno pivo.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Raširite lisnato tijesto i čašom odrežite 16 krugova. Ja koristim manju čašu da krugovi budu veličine šnita rajčice.

  • Drugi korak

    Rajčicu operite i narežite na ploške a luk na 8 dijelova (kao na slici)

  • Treći korak

    Pećnicu upalite na 210°C.

  • Četvrti korak

    Na svaki krug tijesta stavite 2-3 kapi maslinovog ulja. Možete ulje staviti u zdjelicu pa krugove lisnatog tijesta premazati kistom namočenim u ulje.

  • Peti korak

    Na svaki krug lisnatog tijesta premazan uljem stavite plošku rajčice i krišku luka.

  • Šesti korak

    Posolite i pecite 15 minuta. U nekim će pećnicama trebati 20 minuta dok lisnato ne dobije lijepu žutu boju. Svakako provjerite nakon 15 minuta pa ostavite dulje ukoliko je potrebno.

  • Sedmi korak

    Izvadite iz pećnice, prebacite na tacnu za posluživanje, pospite origanom i ukrasite svježim bosiljkom pa poslužite.

Savjet

  • Meni je za 16 komada potrebno 2 lisnata tijesta, a vama će možda trebati više ili manje, ovisno koji oblik čaše koristite i koliko će vam krugovi biti veliki ili mali. Na kraju možete dodati ribani parmezan, netom prije posluživanja. A možete dodati pancetu na rajčicu (ispod luka) ukoliko želite „jaču“ kombinaciju.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password