Bruskete s piletinom, feta sirom i jagodama

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 25 mGotovo za
Ispiši recept

Isplanirala sam da će sljedeći recept s piletinom biti lepinje punjene piletinom i povrćem, a onda sam jučer u hladnjaku vidjela zadnje jagode i u košari za kruh 2 dana star baget. Kako uvijek u hladnjaku imam marinirane piletine, ideja mi je sinula odmah iako sam se malo zabrinula kakve će biti vaše reakcije na ovakvu ideju.
Jer možda vam se na prvu ova kombinacija učini neprivlačnom. A onda sam odlučila nastaviti, radi sebe i radi svih koji se ne boje biti odvažni i vole probati nešto drugačije 🙂
Kombinacija se pokazala kao pun pogodak iz više razloga. Vani je vruće kao u kotlu pa u obzir dolaze brzi recepti, još jednom sam dokazala kako je unaprijed marinirana piletina u hladnjaku idealno rješenje za svaki dan i olakšava život, maslinovo ulje čini čuda na brusketama, a jagode su super slatke i dale su poseban „šmek“ te zaokružile sve okuse zajedno s bosiljkom.
Sigurna sam da će ovo jelo biti češće na meniju ovo ljeto, a voće ću kombinirati kako dolazi njegovo vrijeme. Veselim se kombinaciji s nektarinama i smokvama, feta sir ih jako voli pa će jelo (ili predjelo) biti osvježavajuće. Nemojte štedjeti na maslinovom ulju, svidjet će vam se jako kako upotpunjuje cijeli dojam. Inače, ovo jelo možete napraviti i u drugačijem obliku, kao salatu. Piletinu narežite i ispecite, dodajte narezanu fetu (umjesto zdrobljenu vilicom), ubacite mini rajčice i sve vrste lisnate salate koju imate doma, dodajte voće po želji i bosiljak, a kruh možete tostirati pa narezati na kockice i onda ubaciti u salatu. Uživajte u ovom predivnom jelu koje može poslužiti kao bilo koji obrok u danu ili predjelo!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu narežite na kockice ili tanke šnite pa dodajte sol, papar i dimljenu crvenu papriku i malo ulja. Sve dobro promiješajte i ostavite da se marinira dok pripremate kruh.

  • Drugi korak

    Kruh za bruskete narežite na šnite pa tostirajte i ostavite sa strane.

  • Treći korak

    Piletinu ispecite na malo maslinovog ulja.

  • Četvrti korak

    Dok se piletina peče, jagode operite i narežite svaku na 4 dijela.

  • Peti korak

    Feta sir u zdjelici zdrobite vilicom da bude kao gušći namaz.

  • Šesti korak

    Bruskete slažite tako da prvo na kruh namažete feta sir, zatim poslažite piletinu i na vrh stavite jagode.

  • Sedmi korak

    Ukrasite svježim bosiljkom, svaku prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite.

Savjet

  • Od piletine možete koristiti i zabatke, a meso možete marinirati dan ranije ili neposredno prije pečenja ukoliko nemate vremena. Od voća možete dodati nektarine, smokve ili grožđe.

Call to action banner image
x

Lost Password