Brzi kruh

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 35 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Ovaj me brzi kruh dobio na riječ “brzi” i kada sam pročitala da nema onih radnji koje ne volim – umijesi, pokri, pričekaj da se digne, opet umijesi itd.

Volim domaći kruh i kada dom miriši na svježe pečeni kruh, ali ne volim previše mijesiti i jednostavno nemam vremena. Zato su ovakve varijante idealne za sve nas  u ovoj skupini i za ljeto kada ne želimo da pećnica dugo radi.

Najviše volim rečenicu “Idem ispeći kruh” kada me svi u čudu pogledaju i ne vjeruju da ću im stvarno ispeći domaći kruh pa se vratim za 10 minuta i kažem da se već peče. A za pola sata se pojavim sa pečenim kruhom 😂

Život si treba olakšati, zar ne? Probajte, uživajte, poigrajte se, napravite svoju najdražu kombinaciju, pošaljite slike i dojmove, baš me zanima kako će vam se svidjeti!

 

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 200°C da se grije. Okrugli kalup promjera 20 cm namažite tanko maslacem i obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U većoj posudi stavite obje vrste brašna, sodu, sol, jogurt i kratko umijesite rukama dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Treći korak

    Ukoliko treba, dodajte malo brašna da biste dobili lijepo glatko tijesto. Brašno dodajete ukoliko vam je tijesto previše ljepljivo.

  • Četvrti korak

    Tijesto stavite u kalup i malo pritisnite rukom da se kalup popuni.

  • Peti korak

    Na vrhu tijesta nožem zarežite slovo X, slobodno malo dublje kako bi ste kruh brže ispekao.

  • Šesti korak

    Kruh pecite 35 minuta. Izvadite iz pećnice i kalupa i ostavite da se ohladi.

Savjet

  • Ovaj kruh je relativno mali, ali je zasitan. Što se tiče brašna, možete koristiti samo bijelo ili kombinirati druga brašna po svojoj želji i ukusu. Ja sam jednom koristila pola bijelo, pola od slanutka i kruh je bio fenomenalan (nisam uspjela ni uslikati  Ukoliko želite veći kruh, smjesu poduplajte, ali napravite dva ista kruha i pecite ih. Slobodno dodajte i sjemenke, kruh će biti ukusniji.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password