BRZI PROTEINSKI KRUH

( 0 od 5 )
Loading...
proteinski kruh
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 35 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Proteinski kruh je must have u svakom domu i kod svake obitelji koja pazi na prehranu. Na tečajevima zdravih obroka ga radimo već godinama i to prema starom receptu sa više jaja i proteinskim sirom.

Ova verzija proteinskog kruha je još ukusnija i brže gotova jer se kraće peče. Svidjet će se svima koji do sada nisu bili ljubitelji ove vrste kruha upravo zbog količine jaja. Moram priznati, i meni je ova verzija draža i nekako lakša za želudac.

Ako dodate začine, neovisno da li svježe ili suhe  i poigrate se kombinacijama, dobit ćete sasvim novu dimenziju okus i ovaj vam kruh nikada neće dosaditi.

Zdrav je, zasitan, jednostavan za pripremu koju možete prepustiti i djeci, od smjese možete napraviti oblik koji želite, a možete oblikovati i peciva, dugo ostaje svjež i vjerujem da je to dovoljno razloga da ga odmah uvrstite u svakodnevnu prehranu.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Upalite pećnicu na 180°C.

  • Treći korak

    U veću zdjelu stavite sve sastojke i promiješajte.

  • Četvrti korak

    Smjesu istresite u duguljasti lim za pečenje kruha ili kao ja na bilo koji veći na kojem ćete rukama oblikovati željeni oblik kruha.

  • Peti korak

    Pospite sjemenkama koje lagano dlanom utisnite u kruh, tako će nakon što kruh bude pečen, manje padati s njega.

  • Šesti korak

    Pecite 35 minuta.

  • Sedmi korak

    Pečeni kruh odmah izvadite iz kalupa zajedno s papirom i ostavite da se ohladi.

  • Osmi korak

    U hladnjaku može stajati do 7 dana, van hladnjaka do 3 dana (nama je toliko izdržao).

Savjet

  • Umjesto zobenih možete koristiti heljdine pahuljice. Smjesi možete dodati začine po želji pa ćete dobiti puno bogatiji okus i miris. Sjemenke tostirajte prije dodavanja u kruh, tako su puno ukusnije.

Call to action banner image
x

Lost Password