Brzo povrće iz tave

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Moj najdraži prilog je upravo ovaj. Obožavam povrće, a mrkve pečene u tavi ili pećnici pravo su otkriće.

Ne znam kako vama, meni su boje na tanjuru izuzetno bitne i najljepša jela uvijek nastaju kada čistim hladnjak. Svega tu bude, pravo šarenilo boja pa iskoristim i onu polovicu paprike koju bih možda bacila jer nije baš najsvježija. Ubacim i tikvicu, ovaj mi je put od kolača ostalo malo tikve i tako redom. Inače, pečena tikva je čudo od okusa, a uz nju mi najbolje paše pečeni češnjak i to onako u kori. Oboje poprime kestenjasti okus pa uživate svim čulima, a možete napraviti i namaz od pečenog povrća.

Ljetos kada su nam dolazili gosti razmišljala sam što pripremiti jer kada kuhate svaki dan raznoliko i puna vam je glava ideja, ponekad od šume ne vidite drvo i znam biti u ozbiljnom problemu što odabrati za stol. Onda sam se dosjetila pečenog češnjaka jer ljeto, vrućina, klima ionako radi pa zašto ne bi i pećnica.

Uglavnom, želim reći da su od svega na stolu i to u nekoliko sljedova, gosti najviše bili oduševljeni pečenim češnjakom. Samo ga istisnite iz kore i pojedite ili namažite na svježi ili prepečeni kruh.

Nešto slično sam već objavila, kombinacija povrća i sira, sve pečeno u pećnici pa pogledajte na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/zapeceno-povrce-s-kruhom-i-sirom/

Uživajte u jesenskoj ponudi boja i okusa! Ja sam u ovom jelu iskoristila ostatke poriluka, mladog luka, pola tikvice i dio paprike.

Sastojci za 4 osobe

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Mrkvu očistite i ogulite te veće po dužini prerežite na pola, a one manje ostavite cijele.

  • Drugi korak

    Luk očistite i narežite na kriške, a češnjak narežite na listiće.

  • Treći korak

    U dublji lonac stavite vodu, dodajte prstohvat soli i stavite na najjaču vatru da zakuha.

  • Četvrti korak

    Kipućoj vodi dodajte mrkve, smanjite vatru na pola i kuhajte 15 minuta, ovisno o veličini.

  • Peti korak

    Nakon 15 minuta dodajte cvjetove brokule pa kuhajte još 3 minute.

  • Šesti korak

    Kuhano povrće procijedite.

  • Sedmi korak

    Na grill tavi ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk i miješajući dinstajte 3 minute.

  • Osmi korak

    Dodajte češnjak i kada zamiriše dodajte procijeđeno kuhano povrće.

  • Deveti korak

    Pojačajte vatru i pržite sa svih strana dok povrće ne poprimi lijepu grill boju, oko 5 minuta.

  • Deseti korak

    Dodajte sol i papar, po želji prelijte s još malo maslinovog ulja i poslužite.

Savjet

  • Od povrća možete koristiti što god volite ili imate kod kuće. Samo pazite na redoslijed kuhanja. Ako primjerice koristite tikvice, također ih dodajte na kraju kuhanja jer su brzo gotove.

Call to action banner image
x

Lost Password