Burger s kozicama

( 4 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 40 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Ovo je recept Luke Nižetića kojeg sam gledala u emisiji Pun pjat. Znate onaj osjećaj kada gledate neku kulinarsku emisiju i doslovno ogladnite i dobijete želju odmah nešto skuhati! Tako sam ja nakon ove emisije odjurila kupiti kozice i pecivo, napravila burgere i ostali smo bez teksta! Šalšu sam napravila po njegovom receptu, a peciva sam kupila u Lidlu jer su mi njihova mliječna peciva najfinija. Probajte i uživajte!

Sastojci

  • Šalša
  • Polpeti od kozica
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • BRZINSKA ŠALŠA:

  • Prvi korak

    Narežite luk i češnjak na sitne kockice. Peršin nasjeckajte.

  • Drugi korak

    Stavite maslinovo ulje u tavu da se zagrije te ubacite nasjeckani luk i češnjak da omekšaju. Nakon deset minuta ubacite sjeckanu rajčicu i aceto balsamico.

  • Treći korak

    Pustite da malo ishlapi na jakoj (2 minute), a potom na laganoj vatri kuhajte još 15 minuta. Dodajte sol i papar i šećera po želji. Umjesto šećera možete dodati malo meda.

  • Četvrti korak

    Ugasite vatru i dodajte svježi bosiljak i peršin te promiješajte.

  • POLPETI OD KOZICA:

  • Prvi korak

    Marinirajte očišćene kozice u smjesi od maslinovog ulja, soja sosa i meda. Ostavite sa strane pola sata.

  • Drugi korak

    Narežite luk i češnjak na sitne kockice.

  • Treći korak

    Marinirane kozice stavite u sjeckalicu zajedno s peršinom, prezlama, jednim jajetom i paprom. Nasjeckajte ni presitno ni prekrupno, ni u kom slučaju ne smije biti kaša, moraju se osjetiti komadići svih sastojaka, a naročito kozica. Ukoliko nemate sjeckalicu, navedene sastojke možete narezati nožem.

  • Četvrti korak

    Zamutite u posudu dva jaja, u drugu smrvite cornflakes te napravite u rukama polpete od smjese koju ste nasjeckali. Umočite ih prvo u jaja, a potom u smrvljeni cornflakes.

  • Peti korak

    U tavi zagrijte ulje te ubacite pripremljene polpete. Jako se kratko termički obrađuju, tek toliko da dobiju tamniju boju s obje strane.

  • Šesti korak

    Prerežite pecivo, na donji dio stavite prvo šalšu pa polpetu, potom ljubičasti luk, nešto povrća po želji (rukola, zelena salata, matovilac, svježa rajčica), majonezu te poklopite gornjim dijelom peciva.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password