Ovaj burger sve druge burgere baca u drugi plan! Toliko je sočan i ukusan da u njemu uživaju i djeca i djedovi i bake! Obično ga pripremam za rođendane zbog okusa i zbog praktičnosti jer dok se meso peče ostaje vam puno vremena za pripremu drugih zalogaja. Najbolje je kada servirate meso i ostale sastojke, a svatko si sam radi burger po želji! Bitno je da imate puno povrća i dobar umak! Ovo jelo je odlično kada želite nahraniti puno ljudi sa što manje kuhanja i pečenja.
Meso posolite i pustite da se marinira najmanje 1 sat.
Izaberite posudu za pečenje ili lim približno iste veličine kao komad mesa, stavite mast, meso, prelijte 1 dcl piva, pokrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 100 °C.
Nakon sat vremena maknite foliju, zalijte 1 dcl piva i nastavite peći otkriveno na istoj temperaturi još sat vremena.
Treći sat zalijte 1,5 dcl piva i pecite na istoj temperaturi.
Četvrti sat pečenja podignite temperaturu na 150 °C, podlijte preostalim pivom i pecite posljednjih sat vremena.
Nakon 4 sata pečenja pustite da meso odstoji deset minuta pa ga narežite. Meso je gotovo kad se laganim pritiskom ili potezom vilice raspada na komadiće. Razrežite pecivo, tostirajte ga i obilno napunite mesom, dodajte umak za roštilj (BBQ umak) i svježe povrće po želji te odmah poslužite.
Kako biste uštedjeli vrijeme za pripremu, meso marinirajte večer prije pripreme ili ujutro ukoliko burgere planirate pripremati za večeru. Burgeri će biti ukusniji uz raznoliko povrće kao što su zelena salata, rajčica i luk narezan na kolutove, kiseli krastavci, ribano slatko zelje ili ribana mrkva.