Cheese cake

( 5 od 5 )
Loading...
  • 16 šnitaBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:20 hGotovo za
Ispiši recept

Ovaj sam kolač prvi put probala kod prijatelja i odmah tražila recept. Toliko me oduševio! Ljubitelji cheese cakea znaju o čemu pričam i neće odoljeti, a da ne probaju. Poslužite ga uz muškat i oborit ćete s nogu voljenu osobu ili prijatelje! Ljeti će vas rashladiti, a zimi ugrijati jer ćete ga jesti u krugu obitelji

Sastojci

  • Tijesto
  • Žuta krema
  • Bijela krema
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 200° C – biti će dovoljno zagrijana kada dovršite smjesu za tijesto i pripremite kalup za tortu.

  • Drugi korak

    Sameljite kekse pa u njih dodajte šećer i maslac. Rukom razradite da se maslac izmrvi i stavite u kalup za tortu. Žlicom zagladite i poravnajte smjesu pa stavite u zagrijanu pećnicu 5 min na 200° C, a zatim smanjite temperaturu na 170° C i pecite još 4 minute. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.

  • Treći korak

    Sastojke za žutu kremu: ABC sir, jaja, šećer i sok od cijelog limuna izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dobivenu smjesu polako prelijte preko pečenog tijesta i vratite u pećnicu na 170° C 20 minuta.

  • Četvrti korak

    Za to vrijeme sastojke za bijelu kremu: kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksajte i polako prelijte preko gotove (pečene) žute kreme, te vratite u ugašenu pećnicu (ali još toplu) na 30 minuta.

  • Peti korak

    Spremite u hladnjak da se torta ohladi i bijela krema stisne do kraja.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password