Ovaj sam kolač prvi put probala kod prijatelja i odmah tražila recept. Toliko me oduševio! Ljubitelji cheese cakea znaju o čemu pričam i neće odoljeti, a da ne probaju. Poslužite ga uz muškat i oborit ćete s nogu voljenu osobu ili prijatelje! Ljeti će vas rashladiti, a zimi ugrijati jer ćete ga jesti u krugu obitelji
Uključite pećnicu na 200° C – biti će dovoljno zagrijana kada dovršite smjesu za tijesto i pripremite kalup za tortu.
Sameljite kekse pa u njih dodajte šećer i maslac. Rukom razradite da se maslac izmrvi i stavite u kalup za tortu. Žlicom zagladite i poravnajte smjesu pa stavite u zagrijanu pećnicu 5 min na 200° C, a zatim smanjite temperaturu na 170° C i pecite još 4 minute. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Sastojke za žutu kremu: ABC sir, jaja, šećer i sok od cijelog limuna izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dobivenu smjesu polako prelijte preko pečenog tijesta i vratite u pećnicu na 170° C 20 minuta.
Za to vrijeme sastojke za bijelu kremu: kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksajte i polako prelijte preko gotove (pečene) žute kreme, te vratite u ugašenu pećnicu (ali još toplu) na 30 minuta.
Spremite u hladnjak da se torta ohladi i bijela krema stisne do kraja.