Moguće je! Cheesecake ima bezbroj varijanti, a ja vam kažem da je ova s prahom šumskih borovnica u kategoriji voća najbolja! Inače volim te slatko kisele kombinacije koje osvježavaju i lagano padaju na želudac. Jer to je najvažnije s obzirom da kada su ovakvi deserti u pitanju, nemamo mjeru J Ljeto je doista čudesno po pitanju hrane i treba ga maksimalno iskoristiti! Jesti lagano, brzo gotovo, osvježavajuće i bez grižnje savjesti. Ova je torta upravo takva i zaslužila je posebno mjesto na vašoj ljestvici omiljenih deserata!
Kalup za torte promjera 22 cm namažite maslacem, a rub obložite acetatnom folijom.
Maslac otopite pa umiješajte mljevene kekse i mlijeko.
Dobivenu smjesu utisnite u kalup (ne prejako da se previše ne zalijepi za dno) pa spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
Mascarpone i vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte prah šumskih borovnica i šećer pa dobro promiješajte mikserom.
Smjesu stavite u kalup na podlogu od keksa, poravnajte i vratite u hladnjak.
Vrhnje za šlag istucite do željene gustoće, stavite na tortu kao završni sloj pa ukrasite voćem po želji.
Ostavite u hladnjaku barem 3 sata prije posluživanja.
Za kalup možete odabrati onaj većeg promjera u kom će vam slučaju torta biti niža. Od keksa koristite petit ili grancereale, a umjesto šumskih borovnica možete koristiti prah i voće kupina, malina ili jagoda.