Totalno me iznenadila ova kaša. Prvi put jedem kvinoju u slatkom izdanju i moram priznati da je ugodno iznenađenje pa se čudim kako se toga nisam prije sjetila. Za one koji ne znaju, već sam podijelila recept za kvinoju s povrćem koji recept možete pogledati na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/salata-od-kvinoje-s-povrcem-i-orasima/ i uvjeriti se kako je ukusna.
A nakon slane, obavezno probajte ovu slatku varijantu koja će vam olakšati život – brzo je gotova, ukusna, povoljna i može zamijeniti 2-3 vrste obroka u danu. Naravno da kvinoju neće jesti 3x dnevno, ali zato možete za primjerice zajutrak, doručak ili desert! Iznenadite ukućane, ali i goste, posebno nenajavljene koji doma neće otići praznih želuca niti razočarani.
Ako ste osjetljivi na poseban okus kvinoje, samo ju malo duže isperite pod vodom i sve će biti ok. I da ne zaboravim, uz ovu će kašu jako dobro pasati sladoled, posebno u ljetnim mjesecima!
Kvinoju isperite pod mlazom vode i stavite kuhati u mlijeko na laganoj vatri 10 minuta.
Za to vrijeme nožem nasjeckajte bademe, operite i očistite voće.
Čokoladu natrgajte na sitnije komade i dodajte kvinoji pred kraj kuhanja, dovoljno je zadnje 2-3 minute.
Miješajte lagano da se čokolada otopi, dodajte med i još jednom promiješajte.
Kašu podijelite u zdjelice, ostavite da se malo ohladi pa ukrasite bademima, voćem i mentom.
Ovu kašu možete napraviti navečer pa će vas ujutro dočekati spreman doručak, a ako napravite veće količine, zajedno ćete s ukućanima nekoliko dana imati riješen zajutrak, doručak ili desert. Čuvajte u hladnjaku i prije jela ukrasite raznim dodacima ili jednostavno pojedite bez njih!