Čokoladna torta s jagodama

( 0 od 5 )
Loading...
  • 16 šnitaBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Ova je torta nastala spontano, iz glave, za rođendan mom mužu. Pa nije svaki dan 50-i rođendan 🙂

Kako ja inače najviše volim improvizirati u kuhinji, tako sam i taj dan kao iznenađenje improvizirala i nastalo je ovo čudo koje je podiglo neviđenu prašinu na društvenim mrežama. Tražili ste recept, naručivali za rođendane, lajkali, komentirati i shvatila sam još jednom kako ništa tako dobro ne spaja ljude kao hrana. Točnije, kao jagode i čokolada 🙂

Da ne zaboravim, muž je bio oduševljen, a ja zadovoljna. Dobitna kombinacija!

Torta je vrlo jednostavna i baš volim kad je ovako „messy“, dobije neki neodoljivi šarm. Dobro ju ohladite i poslužite, nitko neće ostati ravnodušan! Od voća možete koristiti i trešnje, višnje, borovnice ili što god vam drago.

 

Sastojci

  • Za biskvit:
  • Za kremu:
  • I još:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Kalup za tortu 26 cm obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Maslac i čokoladu stavite topiti na paru.

  • Treći korak

    Za to vrijeme jaja i šećer pjenasto izmiksajte pa dodajte aromu vanilije i kiselo vrhnje. Promiješajte da se sastojci prožmu.

  • Četvrti korak

    U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno i sodu bikarbonu pa dodajte u smjesu šećera i jaja. Dodajte mlijeko i promiješajte mikserom.

  • Peti korak

    Dodajte otopljenu čokoladu i maslac pa sve lagano, ali dobro promiješajte kuhačom.

  • Šesti korak

    Smjesu stavite u kalup i pecite 40 minuta. Ohladite prije stavljanja kreme i jagoda.

  • Sedmi korak

    Vrhnju za šlag dodajte šećer pa izmiksajte u šlag, samo pazite da ne bude previše čvrst.

  • Osmi korak

    Stavite šlag u hladnjak i za to vrijeme operite, očistite i narežite jagode. Nekoliko cijelih ostavite za ukras.

  • Deveti korak

    Biskvit prerežite na 3 dijela (3 kore) pa svaku premažite šlagom na koji posložite jagode i tako redom. Na zadnju koru također stavite šlag i ukrasite jagodama.

Savjet

  • Maslac nemojte zamijeniti margarinom jer je okus bitno drugačiji i varijanta s margarinom je nezdravija. Kada tučete vrhnje za šlag, nemojte pretjerati i pazite da ne bude previše čvrsto.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password