Ove su tortice nastale kada me sin izazvao da napravim kolač od sastojaka koje imam u kući i to bez recepta 🙂 Nešto sam smućkala i ispalo je jako fino! Naravno da je moglo biti jednostavnije i mogla sam samo ispeći biskvit i preliti ga kremom i preljevom, ali ja ne bih bila ja kada ne bih malo zakomplicirala stvar. Zapravo sam uživala, bio je dobar dan i bila sam raspoložena za igranje u kuhinji što u konačnici uvijek ispadne dobro. Dobro raspoloženje, opuštenost i guštanje su zapravo glavni u kuhinji, bez toga ništa. I baš zato se opustite i pripremajte ono što volite, uživajte i u svaki recept dodajte nešto svoje!
Upalite pećnicu na 200°C, a lim za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke malo posolite pa istucite u čvrsti snijeg, a u drugoj posudi umutite žutanjke i šećer. Žutanjcima dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao te dobro promiješajte. Dodajte pažljivo bjelanjke lagano miješajući. Smjesu izlijte u lim za pečenje i pecite 15 minuta.
Za to vrijeme pripremite kremu na način da zagrijete mlijeko i čokoladu dok se sva čokolada ne otopi. Otopljenu čokoladu ostavite da se ohladi.
Vrhnje za šlag istucite u kremasti šlag, dodajte ohlađenu otopljenu čokoladu, promiješajte i prelijte preko biskvita. Ostavite hladiti barem 1 sat. Ja sam slagala tortice na kat pa možete i vi probati.
Zagrijte maslac na laganoj vatri, dodajte natrganu čokoladu i pustite da se otopi. Nekoliko puta promiješajte i na kraju dodajte kapi ulja za sjaj. Čokoladni preljev možete prelit preko tortica nakon što ste ih ukrasili voćem po želji.
Umjesto brezinog šećera možete koristiti kokosov ili običan bijeli. A umjesto tortica možete napraviti jednostavan biskvit sa kremom i preljevom te ga izrezati na kockice.