Probala sam ovaj kolač napraviti s heljdinim brašnom i nije dobio prolaznu ocjenu. Jestiv je i okus je korektan, ali jednostavno to nije to, priznajem čak i ja koja bijelo brašno izbjegavam u širokom luku. Neke stvari ne treba komplicirati i mijenjati, uvjerila sam se još jednom na opće zadovoljstvo i veselje ukućana koji su došli na svoje. U kuću se vratilo bijelo brašno, barem na kratko.
Ono što će vas na prvu zadiviti kod ovog kolača jest miris.
Čokolada na sve djeluje umirujuće, nekako se svima popravi raspoloženje, osmijesi ne silaze s usana i krene glasno cvrkutanje u iščekivanju finalnog okusa za koji već po mirisu znate da će biti top!
Još jedan čokoladni kolač čeka vas na linku https://pricejednekuhace.hr/recept/cokoladni-kolac/
Uljepšajte si jesen kombinacijom čokolade i krušaka i stvarajte nove uspomene!
Upalite pećnicu na 190° i pripremite kalup za tortu promjera 21 cm ili manji pravokutni kalup za pečenje kolača. Kalup obložite papirom za pečenje.
Orašaste plodove nasjeckajte nožem na krupno, maslac i čokoladu otopite, a kruške ogulite i narežite na sitne kockice.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka pa ih mikserom pjenasto izradite sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa dodajte prstohvat soli i promiješajte kuhačom.
Dodajte kruške, brašno i orašaste plodove, sve lagano promiješajte i stavite u kalup za pečenje pa pospite po rubu listićima badema.
Pecite 20 minuta, ohladite, ukrasite preostalim listićima badema i poslužite.
Od orašastih plodova možete koristiti samo jednu vrstu ili više različitih, ovisno što imate kod kuće. Ukoliko nemate listiće badema, kolač pospite usitnjenim orašastim plodovima.