Čokoladni mousse s avokadom

( 5 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Ovo je prvi mousse koji sam napravila u životu i oborio me s nogu 🙂

Čokoladni mousse (mousse au chocolat) elegantna je slastica francuskog porijekla, a istovremeno je vrlo jednostavna za izradu. Živa istina! Doista je elegantan i brzo gotov, a možete ga kombinirati s orašastim plodovima ili voćem, baš kao mi.

Smatra se da je prvi mousse napravljen u drugoj polovici 18. st., a njegova službena definicija bila bi kremasti desert napravljen od jaja i vrhnja, obično s čokoladom i voćem. Ja bih rekla da je savršenstvo drugi naziv za mousse 🙂 Baš me zanimalo da li će itko pogoditi da je avokado u toj neodoljivoj čokoladno kremastoj i sočnoj slastici. Nitko! A kada sam im rekla, nisu vjerovati jer kao ne može nešto tako fino biti s avokadom. E pa može, a ako ne vjerujete, probajte i uvjerite se! Probajte i ako vjerujete, neće vam biti žao!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Odvojite žumanjke i bjelanjke pa žumanjke zajedno s mlijekom i medom tucite na pari 5 minuta.

  • Drugi korak

    Nakon 5 minuta maknite s vatre i dodajte natrganu čokoladu pa miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi.

  • Treći korak

    Avokado prepolovite, izvadite košticu, izvadite meso i zdrobite ga vilicom. Zatim ga dodajte smjesi od jaja i čokolade. Sada smjesu promiješajte mikserom 1 minutu.

  • Četvrti korak

    Bjelanjke malo posolite pa istucite u čvrsti snijeg, a vrhnje istucite u šlag.

  • Peti korak

    Promiješajte lagano snijeg od bjelanjaka i tučeni šlag pa rahlo umiješajte u smjesu s čokoladom.

  • Šesti korak

    Mousse raspodijelite u 4 posudice, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

  • Sedmi korak

    Zatim prebacite u hladnjak pa ohlađeno poslužite uz dekoraciju od orašastih plodova.

Savjet

  • Umjesto meda, možete koristiti šećer u kom slučaju izmjerite 50 gr šećera. Čokolada je najbolja od 72% kaka pa naviše. Ne morate čekati dugo da se ohladi, cca 20 minuta jer ionako nećete duže izdržati!

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password