Čokoladni muffini s hokaido tikvom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 12 komadaBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 1:22 hVrijeme kuhanja
  • 1:42 hGotovo za
Ispiši recept

Ostalo tikve u škrinji pa nemam mira 🙂 Najbolja jela nastanu kada čistiš kuhinju i hladnjak, ne želiš ništa baciti pa kreneš sa izmišljanjem! Doduše, ovaj recept nije baš izmišljen već sam inspiraciju pronašla jednom davno na nekoj stranici, samo sam čekala da dođe pravi trenutak. Najbolje od svega je što nitko ne može pogoditi da je tikva u muffinima 🙂 U šlagu se osjeti, ali u biskvitu ne. Inače tikvu kuham i onda radim pire, ali ovaj sam put pekla pod folijom jer tako ostane „sočnija“. A to mi je potvrdio i Mile s bloga Hungry_Mile.

Ma muffini su čudo, probajte i javite dojmove!

Sastojci

  • Za muffine
  • Za kremu
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 165°C. Pripremite kalup za muffine tako da u svaki stavite papirnatu košaricu. Ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Tikvu veličine cca 1kg operite, prepolovite, odstranite koštice pa polovice prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći 60 minuta. Pečenu tikvu narežite na kocke i stavite u blender, izmiksajte i pustite da se malo ohladi.

  • Treći korak

    Nakon što izvadite tikvu, temperaturu pećnice pojačajte na 175°C. U posudi pomiješajte 400 gr pirea od tikve i grčki jogurt.

  • Četvrti korak

    U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu prašak za pecivo i sol.

  • Peti korak

    U trećoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac, šećere i vaniliju dok smjesta ne postane pufasta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje miješajući dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Šesti korak

    U smjesu s maslacem dodajte pola smjese s brašnom, pomiješajte i zatim dodajte cijelu smjesu s pireom tikve. Promiješajte i dodajte ostatak smjese s brašno stalno lagano miješajući.

  • Sedmi korak

    Smjesu stavite u kalupe za muffine i pecite 22 minute.

  • Osmi korak

    Dok se muffini peku, istucite do pola vrhnje za šlag, a zatim dodajte ostale sastojke i miješajte mikserom do željene gustoće. Stavite u hladnjak dok se pečeni muffini također ne ohlade.

  • Deveti korak

    Ohlađene muffine ukrasite šlagom od tikve i pospite mrvicama čokolade.

Savjet

  • Oštro brašno iz recepta možete zamijeniti pirovim brašnom, a bijeli šećer brezinim ili šećerom kokosovog cvijeta kako biste dobili zdravu varijantu muffina. Pire od tikve se neće osjetiti u muffinima, ali će šlagu dati intenzivniji okus pa ukoliko baš niste ljubitelj takvog jačeg okusa, vrhnje za šlag možete istući bez pire od tikve.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password