Crumble od jabuka sa zobenim pahuljicama

( 4.2 od 5 )
Loading...
Crumble od jabuka sa zobenim pahuljicama
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 55 mVrijeme kuhanja
  • 1:15 hGotovo za
Ispiši recept

Crumble od jabuka sa zobenim pahuljicama je najdraži kolač mog muža. Ima dana kada mu pečem svaki dan dok se ne zasiti što mi i nije teško jer cijela kuća miriše po jabukama i cimetu J A svi dobro znamo da ljubav ide kroz želudac 😉 Doista je jednostavan pa razmišljam da mu sljedeći put kada se zaželi dam svoj recept pa neka pripremi sam, bit će gušt da i meni netko pripremi nešto slatko. Ljubav je uzajamno davanje, zar ne? Eto, sad imam argument i jedva čekam da spomene ovaj kolač 🙂

Uglavnom, ono što najviše volim kod ovog kolača jest što ga jedemo uz razne dodatke, od umaka do sladoleda i to svi zajedno za stolom, iz iste posude. Svatko sa svojom žlicom kao praščići, uz smijeh i priču. Baš obiteljski. Probajte i javite!

Sastojci

  • Sastojci
  • Za nadjev
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Stavite grijati pećnicu na 190°C, a maslac stavite na sobnu temperaturu da omekša.

  • Drugi korak

    Pomiješajte brašno, smeđi i bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet i sol. Zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice i pritiščući vilicom grubo promiješajte sve sastojke. Dodajte zobene pahuljice i rukama ih povežite sa smjesom brašna, šećera i maslac kako biste dobili zrnatu smjesu. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.

  • Treći korak

    Za nadjev ogulite i očistite jabuke te ih narežite na manje komade. Dodajte im sok i koricu polovice limuna te ih dobro obložite šećerom, brašnom, cimetom i prahom šipka.

  • Četvrti korak

    Jabuke rasporedite u posudu za pečenje te ih posipajte prethodno pripremljenom smjesom sa zobenim pahuljicama.

  • Peti korak

    Pecite 55 minuta, odnosno, dok vrh ne poprimi zlatno smeđu boju, a nadjev ne počne lagano kipjeti. Prije posluživanja pustite da se malo hladiti, a poslužiti možete sa šlagom, pudingom ili sladoledom.

Savjet

  • U smjesu za nadjev možete dodati malo oraha, odlično se slažu s jabukama  Smeđi šećer možete zamijeniti običnim, ali smeđi je krupniji i daje posebnu hrskavost. Smjesa je dovoljna za 4 osobe pa ako ste baš veliki ljubitelj crumble kolača, odmah napravite duplu smjesu.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password