Crumble od šljiva pečenih u pivu

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 50 mVrijeme kuhanja
  • 1:10 hGotovo za
Ispiši recept

Zimi jedemo crumble sa jabukama, a ljeti sa šljivama 🙂 Jabuke još nisam probala peći u pivu, ali šljive jesam i to prvi put ovo ljeto. Oduševljeni smo! Okus i boja dobili su sasvim novu dimenziju koja nas je oduševila u kombinaciji sa sladoledom. Čak sam napravila 2 varijante. U jednoj je crumble prema gornjem receptu, a u drugoj su samo šljive pečene u pivu sa sladoledom. Ne mogu vam reći što je bolje, probajte i odlučite sami 🙂 I ne zaboravite pivu poslužiti uz desert i uživati svim čulima!

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za nadjev:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Stavite grijati pećnicu na 190°C, a maslac stavite na sobnu temperaturu da omekša.

  • Drugi korak

    Šljive očistite, operite i stavite u posudu za pečenje tako da su sve polovice na dnu posude. Pospite šećerom i brašnom pa zalijte pivom. Pecite dok pivo ne ispari.

  • Treći korak

    Za to vrijeme pomiješajte brašno, smeđi i bijeli šećer, prašak za pecivo i sol. Zatim dodajte maslac narezan na kockice i drobeći vilicom grubo promiješajte sve sastojke. Dodajte zobene pahuljice i rukama ih povežite sa smjesom brašna, šećera i maslaca kako biste dobili zrnatu smjesu.

  • Četvrti korak

    Dobivenu smjesu pospite preko pečenih šljiva tako da dobro pokrije sve šljive, a zatim vratite u pećnicu i pecite 30 minuta.

  • Peti korak

    Poslužite uz omiljeni sladoled i preostalo pivo.

Savjet

  • U smjesu za nadjev možete dodati malo orašastih plodova. Smeđi šećer možete zamijeniti običnim, ali je krupniji i daje posebnu hrskavost pa bih čak preporučila bijeli u cijelosti zamijeniti smeđim. Smjesa je dovoljna za 4 osobe pa ako ste baš veliki ljubitelj crumble kolača, odmah napravite duplu smjesu :-)

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password