Sigurna sam da nema osobe koja ne uživa u mirisu jabuka i cimeta. A i okusu 😉 Ovaj je kolač idealan za hladnije ili kišovite dane kada vam je gušt upaliti pećnicu i ispeći nešto ukusno, posebno ako imate domaće jabuke. Preljev možete i ne morate koristiti, ovisi koliko slatko volite, a servirati možete uz sladoled što će posebno razveseliti djecu!
Uključite pećnicu na 170 °C – bit će dovoljno zagrijana kad dovršite smjesu za kolač.
Pripremite kalup za pečenje kolača prema obliku koji želite. Kalup za tortu (promjera 16 cm) ili manji lim za pečenje (30x19 cm) obložite papirom za pečenje (višak papira koji strši izvan zdjele za pečenje odrežite i maknite).
U plastičnu posudu razbijte jaja, dodajte šećer te dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i prosijano brašno. Miksajte dok se sastojci ne sjedine.
Jabuke ogulite, prepolovite, očistite sredinu te narežite na tanke ploškice. Dodajte im cimet, promiješajte te dodajte smjesi za kolač.
Sve dobro promiješajte kuhačom, stavite u kalup i pecite 50 minuta (zlatna boja kolača znak je da je gotov).
Gotov kolač možete poslužiti uz navedeni preljev ako volite jako slatko. Topli kolač možete servirati uz sladoled.