Domaća nutela

( 5 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Jeste li znali da teglica od 400 grama kupovne nutelle sadrži više od 227 grama šećera? Ovo znači da porcija od samo 20 grama zadovoljava dvije trećine našeg potrebnog dnevnog unosa šećera. Nadam se da je ovo dovoljan razlog da sami napravite nutelu te učinite uslugu svom i zdravlju svojih ukućana. Ja sam dugo odgađala izradu domaće nutele jer sam se bojala da će isto biti slatka i da je nemoguće u kućnoj proizvodnji dobiti dobar okus. Kako sam samo bila u krivu! Ono najbolje kod domaće nutele jest što više neće poželjeti kupovnu jer će vam upravo zbog okusa domaće biti jasno što propuštate svo ovo vrijeme. Dragi moji, prava nutella treba imati okus po lješnjacima, što kupovna definitivno nema. Kada radite domaću nutelu, već po mirisu vam je jasno kako će okus biti dobar, sami lješnjaci, a slatkoća se dobiva od sirupa agave ili javora koji su odlična zamjena za šećer.
Ipak, oprezno i s ovim zaslađivačima jer je agava primjerice 1,4 do 1,6 puta slađa od običnog šećera.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje te na njega lješnjake i pecite 10 minuta.

  • Drugi korak

    Lješnjake izvadite iz pećnice, oljuštite od kore suhom krpom i zatim stavite u blender. Lješnjaci su gotovi kada se pretvore u maslac.

  • Treći korak

    Maslacu od lješnjaka dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte u blenderu.

  • Četvrti korak

    Pospremite u staklenu posudu u hladnjak i čuvajte dok ne pojedete!

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password