Domaći Bounty

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

U vječitoj sam potrazi za novim receptima i zdravijim varijantama već postojećih.

A kako obožavam kokos, ovu kombinaciju nije bilo teško zamisliti (i ostvariti) samo mi je žao što to nisam učinila puno prije. Dakle, prefino je! Odobrili ukućani, čak i suprug koji je baš pravi ljubitelj slatkog! A kad’ kažem ljubitelj slatkog, mislim na puno slatkog industrijskog šećera. Valjda se i on uz mene navikao na healthy varijante!

Baš smo neki dan razgovarali kako je, iako nekima zvuči kao floskula, sve stvar navike. To vidimo po sebi, a i svima koji dolaze na radionice zdravih obroka i daju šansu novim okusima, zdravijim namirnicama, izbacuju industrijski šećer ili ga uopće ne koriste. Nakon nekog se vremena nepce navikne i više vam ništa drugo ne paše. Ja primjerice ne mogu jesti kolače u slastičarnama, posebno torte. Bude mi zlo i osjećam se loše. Navika kažem vam i organizam je u šoku od tolike količine šećera koju dobije od jednog kolača. Zato ja sebi po svom, kada hoću i koliko hoću s okusima koje volim i koji mi odgovaraju. Probajte i vi, nije teško!

Zato ljudi toliko vole moje torte, radim ih kao za sebe, bez margarina i s jako malo šećera!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    U manju posudu na laganu vatru stavite vrhnje za šlag i dodajte maslac, povremeno promiješajte dok se maslac ne otopi.

  • Drugi korak

    U većoj posudi pomiješajte kokos i šećer u prahu.

  • Treći korak

    Otopljeni maslac i vrhnje stavite sa strane da se malo ohladi.

  • Četvrti korak

    Sada maslacem i vrhnjem za šlag prelijte kokos i šećer u prahu, sve dobro promiješajte žlicom.

  • Peti korak

    Oblikujte kuglice ili žličnjake, stavite ih na tacnu na aluminijsku foliju i u hladnjak da se stisnu.

  • Šesti korak

    Možete oblikovati i čokoladice tako da smjesu stavite u manju pravokutnu posudu, dobro utisnete i ostavite u hladnjaku sat vremena, a zatim narežete na željene oblike.

  • Sedmi korak

    Ohlađene željene oblike umočite u otopljenu čokoladu i vratite u hladnjak da se čokoladna stisne.

  • Osmi korak

    Držite u hladnjaku i poslužite neposredno prije jela.

Savjet

  • Šećer možete izbaciti iz ove kombinacije, dobit ćete zdraviji desert, a kokos je dovoljno „slatkast“ i bez šećera. Kada birate čokoladu, pazite na količinu šećera. E da, u kokos možete dodati aromu vanilije ili ruma, dobit će baš fini „šmek“

Call to action banner image
x

Lost Password