DOMAĆI DŽEM OD BOROVNICA

( 0 od 5 )
Loading...
Domaći džem od borovnica
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 45 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Već sam pisala o meni omiljenim borovnicama, koliko su zdrave i koliko ih volim u raznim kombinacijama.

Ovaj džem nastao je sasvim slučajno kada sam pripremala ideje i recepte za Tečaj kuhanja zdravih obroka, a bila je sezona borovnica baš kao i sada.

Džem je poseban jer ga možete jesti samog kada vam padne šećer, na kruhu i maslacu, staviti u smjesu za domaći sladoled, puniti palačinke ili knedle, jesti uz omiljen čokoladni ili voćni kolač.

Brezin šećer sam odabrala jer ima 40% manje kalorija od „običnog“ šećera i spada u zdravije oblike šećera.

Ovog je ljeta meni najdraža kombinacija sa palačinkama od rižinog brašna

palačinke

Ili uz Tortu od bademovog brašna s borovnicama

torta

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    U lonac stavite sve sastojke na srednje jaku vatru.

  • Drugi korak

    Kada zavrije, smanjite vatru na najmanje i kuhajte dok se džem ne zgusne, tj. tekućina ne reducira.

  • Treći korak

    Ohladite, spremite u hladnjak u staklenku s poklopcem.

  • Četvrti korak

    Džem može stajati u hladnjaku do 10 dana.

Savjet

  • Ja 1-2x tjedno kuham svježi džem, a vi ako želite spremiti veće količine za zimnicu, pazite da sterilizirate staklenke kako bi džem mogao duže stajati.

Call to action banner image
x

Lost Password