Kada otkrijete svijet ovakvog kruha i sličnih vrsta s primjerice bademovim brašnom, nema nazad. Ne pada vam napamet više ući u pekaru i pojesti nešto što nije ovako jednostavno, lagano i zdravo. Zamislite da se najedete do sita bez ikakve težine u tijelu, dobijete energiju, a okus je božanstven. Heljda inače jako voli orahe pa u ovu smjesu osim sjemenki možete dodati i njih, onako sitno nasjeckane. Melem će to biti za nepce, veselit ćete se svakom obroku i pobrinuti se da svaki dan na stolu imate ovu divotu. Kad malo bolje razmislim, ne sjećam se kada sam jela kupovni kruh, uvijek nešto iskemijam posebice s heljdinim brašnom koje mi je novo otkriće. Jučer sam radila i desert od heljdinog brašna, banana bread u koji sam dodala orahe, cimet i muškatni oraščić. Što da vam kažem, dva smo dana uživali i sigurno ćemo ponoviti. Uživajte i vi, razveselite svoje tijelo i učinite nešto dobro za sebe!
Chia sjemenke namočite u 250 ml vode, promiješajte i ostavite 20 minuta da nabubre. Svako malo promiješajte.
Upalite pećnicu na 180°C i pripremite kalup za kruh koji obložite papirom za pečenje.
U dublju zdjelu stavite ostale sastojke i na kraju dodajte chia sjemenke.
Sve lagano promiješajte da se sastojci spoje, ne previše.
Smjesu prebacite u kalup, poravnajte i pospite sjemenkama po želji. Sjemenke lagano utisnite prstima u smjesu.
Smjesa će biti ljepljiva, neka vas to ne brine, samo strpljivo poravnajte u kalupu.
Pecite 70 minuta.
Umjesto heljdinog možete koristiti bademovo brašno.