Faširani odresci

( 0 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 50 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Jedno od najdražih jela u našem domu. Faširanci podsjećaju na djetinjstvo, moj djed ih je pripremao uz kelj i uvijek srijedom. Hrskavi, sočni i neodoljivi su i danas, uz razne priloge, ali rizi bizi ipak najviše.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Luk i češnjak narežite na sitne kockice (luk možete i naribati).

  • Drugi korak

    U zdjelu stavite meso, napravite malu udubinu u sredini mesa i dodajte jaje, luk i češnjak, začine, krušne mrvice i 1 žlicu vruće vode te dobro promiješajte rukama.

  • Treći korak

    Smjesu pokrijte folijom te ostavite u hladnjaku pola sata (nije nužno ako ste u nedostatku vremena).

  • Četvrti korak

    Nakon pola sata od smjese oblikujte kuglice i spljoštite ih rukama. Veličinu odredite po želji.

  • Peti korak

    U tavi ugrijte ulje te faširance ispecite na srednjoj vatri dok ne dobiju lijepu boju s obje

  • Šesti korak

    Poslužite uz povrće, pire-krumpir ili salatu po želji.

Savjet

  • Možete ispeći samo pola faširanaca, ostale ostaviti u hladnjaku pa svježe ispeći za večeru ili drugi dan. Ako meso nije bilo zamrznuto, pripremljene faširance možete zamrznuti (najbolje ih je zamrznuti odvojeno prije spremanja u vrećicu kako se ne bi zalijepili). Faširance možete servirati i kao hamburgere.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password