Jedno od najdražih jela u našem domu. Faširanci podsjećaju na djetinjstvo, moj djed ih je pripremao uz kelj i uvijek srijedom. Hrskavi, sočni i neodoljivi su i danas, uz razne priloge, ali rizi bizi ipak najviše.
Luk i češnjak narežite na sitne kockice (luk možete i naribati).
U zdjelu stavite meso, napravite malu udubinu u sredini mesa i dodajte jaje, luk i češnjak, začine, krušne mrvice i 1 žlicu vruće vode te dobro promiješajte rukama.
Smjesu pokrijte folijom te ostavite u hladnjaku pola sata (nije nužno ako ste u nedostatku vremena).
Nakon pola sata od smjese oblikujte kuglice i spljoštite ih rukama. Veličinu odredite po želji.
U tavi ugrijte ulje te faširance ispecite na srednjoj vatri dok ne dobiju lijepu boju s obje
Poslužite uz povrće, pire-krumpir ili salatu po želji.
Možete ispeći samo pola faširanaca, ostale ostaviti u hladnjaku pa svježe ispeći za večeru ili drugi dan. Ako meso nije bilo zamrznuto, pripremljene faširance možete zamrznuti (najbolje ih je zamrznuti odvojeno prije spremanja u vrećicu kako se ne bi zalijepili). Faširance možete servirati i kao hamburgere.