Ta divna fritaja u bezbroj kombinacija! Od šparoga, pršuta, gljiva, preko špinata, tikvica, rajčice do piletine, svaki nas put iznenadi jednostavnošću i novim okusima, posebno ako birate sezonske namirnice koje daju najbolju aromu.
Nama je omiljena neovisno koje je doba dana i koji je obrok u pitanju. Ponekad ju radim da iskoristim ostatke mesa i poveća, ponekad jer imam domaća jaja, a najviše jer želim pojesti nešto jednostavno, zdravo i zasitno.
Odličan je obrok prije izleta kada želite duže vrijeme biti siti ili prije plaže ljeti kada želite uživati, a ne razmišljati što jesti za sat-dva.
Meni je ukusna i topla i hladna, nikada se ne bunim, bitno da uz nju imam dovoljno salate bez koje ionako ne mogu zamisliti niti jedan obrok. Iako sam u zadnje vrijeme zapela za brokulu, vi možete dodati luk, papriku, špinat, karfiol, ma što god volite i želite. Ili jednostavno šunku i sir s puno luka 🙂
O idejama bih mogla pisati 2 dana, ali čeka me fritaja pa me ispričajte. Napravite svoju verziju i podijelite dojmove, inspirirajte nekoga i uživajte!
Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec
Piletinu narežite na tanke trakice ili sitne kockice pa je marinirajte sa soli, paprom i češnjakom u prahu i ostavite sa strane.
Brokulu očistite pa cvjetove sitno nasjeckajte.
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i pecite 10 minuta dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
Dodajte brokulu, promiješajte, posolite i zalijte s malo vode pa kuhajte 5 minuta na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Ostavite sa strane.
Sada upalite pećnicu na 180°C i pripremite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje.
Pjenjačom razmutite jaja, dodajte vrhnje, prašak za pecivo, još malo posolite i promiješajte.
Posudu za pečenje stavite na električnu ploču ili plin, zagrijte, dodajte ghee maslac, zatim izlijte jaja pa na jaja dodajte brokulu i piletinu.
Prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Pečenu fritaju narežite i poslužite toplu.
Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti i bijelo meso, ali se zabatak pokazao sočnijim. Od povrća također možete staviti što najviše volite. Ako želite finger food zalogaje, smjesu možete izliti u kalup za mafine pa ispeći.