Fritaja s piletinom i brokulom

( 5 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 25 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Ta divna fritaja u bezbroj kombinacija! Od šparoga, pršuta, gljiva, preko špinata, tikvica, rajčice do piletine, svaki nas put iznenadi jednostavnošću i novim okusima, posebno ako birate sezonske namirnice koje daju najbolju aromu.
Nama je omiljena neovisno koje je doba dana i koji je obrok u pitanju. Ponekad ju radim da iskoristim ostatke mesa i poveća, ponekad jer imam domaća jaja, a najviše jer želim pojesti nešto jednostavno, zdravo i zasitno.
Odličan je obrok prije izleta kada želite duže vrijeme biti siti ili prije plaže ljeti kada želite uživati, a ne razmišljati što jesti za sat-dva.
Meni je ukusna i topla i hladna, nikada se ne bunim, bitno da uz nju imam dovoljno salate bez koje ionako ne mogu zamisliti niti jedan obrok. Iako sam u zadnje vrijeme zapela za brokulu, vi možete dodati luk, papriku, špinat, karfiol, ma što god volite i želite. Ili jednostavno šunku i sir s puno luka 🙂
O idejama bih mogla pisati 2 dana, ali čeka me fritaja pa me ispričajte. Napravite svoju verziju i podijelite dojmove, inspirirajte nekoga i uživajte!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu narežite na tanke trakice ili sitne kockice pa je marinirajte sa soli, paprom i češnjakom u prahu i ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Brokulu očistite pa cvjetove sitno nasjeckajte.

  • Treći korak

    U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i pecite 10 minuta dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.

  • Četvrti korak

    Dodajte brokulu, promiješajte, posolite i zalijte s malo vode pa kuhajte 5 minuta na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Ostavite sa strane.

  • Peti korak

    Sada upalite pećnicu na 180°C i pripremite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje.

  • Šesti korak

    Pjenjačom razmutite jaja, dodajte vrhnje, prašak za pecivo, još malo posolite i promiješajte.

  • Sedmi korak

    Posudu za pečenje stavite na električnu ploču ili plin, zagrijte, dodajte ghee maslac, zatim izlijte jaja pa na jaja dodajte brokulu i piletinu.

  • Osmi korak

    Prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta.

  • Deveti korak

    Pečenu fritaju narežite i poslužite toplu.

Savjet

  • Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti i bijelo meso, ali se zabatak pokazao sočnijim. Od povrća također možete staviti što najviše volite. Ako želite finger food zalogaje, smjesu možete izliti u kalup za mafine pa ispeći.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password