Fritule s hokaido tikvom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Jesen i zima bez fritula su kao ljeto bez sladoleda 🙂 Barem meni. A kako ja obožavam hokido tikvu i u svako jelo uporno pokušavam dodati malo njenog okusa, tako je nastao i ovaj recept. Nisam izmislila ništa novo, internet je pun ovakvih recepata, ali je svaki drugačiji pa tako i moj. Volim u ovoj kombinaciji puno cimeta i muškatnog oraščića, a vi količine odredite prema svom ukusu. Kako je sezona fritula tek počela, u škrinju sam pospremila punoooo pirea od tikve da cijelu zimu mogu uživati u ovoj i sličnim poslasticama. Da ne zaboravim, tikvu možete kuhati i u bijelom vinu i soku od naranče pa će fritule dobiti novu dimenziju okusa! E da mi je neki štand na adventu, prodavala bih samo jela i deserte od hokaido tikve. Svi bi uživali! A najviše ja 🙂

 

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Tikvu operite, očistite i narežite na kockice. Stavite u posudu za kuhanje, zalijte sokom naranče, dodajte šećer, promiješajte i kuhajte dok ne omekša. Kuhati možete na laganoj vatri ako vam se ne žuri. Ako vam se žuri, kuhajte na najjačoj vatri, povremeno promiješajte i u slučaju potrebe, dodajte malo vode za vrijeme kuhanja.

  • Drugi korak

    Od kuhane tikve napravite pire koristeći štapni mikser ili blender. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

  • Treći korak

    Dodajte rakiju, koricu naranče, cimet, muškatni oraščić, brašno, prašak za pecivo i jaja pa dobro promiješajte.

  • Četvrti korak

    U duboku posudu stavite grijati ulje i dok se ulje grije pripremite plitki tanjur na koji stavite papirnate ubruse za upijanje masnoće, dvije male žličice, veliku žlicu s rupicama za vađenje fritula iz ulja i zdjelu u koju ćete stavljati fritule nakon što otpuste ulje.

  • Peti korak

    Žličicu kojom ćete grabiti tijesto za fritule svaki put prije nego krenete po novu smjesu, uronite u ulje, tako se tijesto neće lijepiti za žličicu. Žličicom zagrabite tijesto za fritule, a drugom žličicom to isto tijesto spustite sa prve žličice u ulje. Budite brzi da vam sve fritule budu ravnomjerno i jednako pečene. U jednoj turi pecite najviše 7-8 fritula, odnosno, toliko da imaju dovoljno mjesta da se same okrenu kada su pečene s jedne strane. Pržite na srednje jakoj vatri da vam ne izgore.

  • Šesti korak

    Pečene fritule izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi masnoća i odmah nove fritule stavite peći. Tako sve dok ne potrošite smjesu. Fritule pospite šećerom u prahu, čokoladom ili nekim drugim omiljenim preljevom pa poslužite.

Savjet

  • Umjesto naranče, u smjesu možete dodati sok i koricu limuna, kako više volite. Smjesa može stajati u hladnjaku pa ukoliko drugi dan želite jesti svježe pečene fritule, dio smjese stavite u hladnjak. Tako ćete dva dana imati svježe i hrskave fritule.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password