GAVRANOV BROWNIE

( 5 od 5 )
Loading...
Gavranov brownie
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Već i vrapci na grani znaju da se čokolada i pivo vole! Brownie je u ovom slučaju, iako se na prvu čini kao da sam igrala na sigurno, odličan izbor i kada probate Gavrana, sve će vam biti jasno.

Nazvali su me iz Pivovare Medvedgrad želim li probati 2 nova jaka piva na što sam već sljedeće sekunde bila u autu i jurila prema njima zamišljajući kombinaciju okusa nakon što me Ines preko telefona hipnotizirala zanesenim opisom aroma i sve je stalo, znala sam da će s Gavranom biti neko čokoladno čudo.

Za one koji ne znaju, pri spajanju hrane i piva, uvriježeno je pravilo kompatibilnosti koje nalaže sljubljivanje jela s pivom koje se po aromi i okusu podudara. Naravno da nije tako jednostavno kako se čini, treba pogoditi omjere i na kraju, što odabrati ovisi o preferencijama pojedinca i okusa u kojem najviše uživa.

Gavran je jako, gusto, crno pivo u čijem okusu dominiraju kava i crna čokolada zbog čega je podatan za razne kombinacije s čokoladom, ali za početak probajte brownie dok ne smislim ostale kombinacije.

 I kolač i pivo stvoreni su za guštanje pa vi polako, sa osmijehom na licu, zalogaj pa gutljaj i tako redom dok s frendovima komentirate okuse i zadovoljno kimate glavom!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad

Sastojci

  • Za brownie:
  • Za čokoladni ganaš:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180 °C i pripremite kalup dimenzija 20x20 cm.

  • Drugi korak

    Na dno kalupa stavite papir za pečenje, a bočne strane kalup namažite maslacem.

  • Treći korak

    Čokoladu i maslac za brownie otopite na pari.

  • Četvrti korak

    Kada se sve otopi, maknite s pare pa dodajte šećer i promiješajte ručno dok se ne poveže sa smjesom. Dodajte pivo i još jednom promiješajte.

  • Peti korak

    Kratko ohladite da ne bude vruće, zatim dodajte jedno po jedno jaje, svako zasebno miješajući ručno. Možete koristiti metlicu za jaja.

  • Šesti korak

    Zatim kuhačom ili špatulom ručno umiješajte brašno.

  • Sedmi korak

    Pecite 20 minuta i za to vrijeme pripremite ganaš.

  • Osmi korak

    U manjem loncu na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do ključanja, zatim sklonite s vatre i dodajte izlomljenu čokoladu pa miješajte dok se ne rastopi. Dodajte pivo, promiješajte da se sve poveže i ostavite da se malo ohladi.

  • Deveti korak

    Gotov kolač ostavite da se malo ohladi, a zatim prelijte ganašom od čokolade i piva.

  • Deseti korak

    Ostavite da se hladi barem 4 sata, najbolje preko noći.

  • Jedanaesti korak

    Poslužite uz ohlađeno pivo Gavran te obavezno svaki zalogaj kolača zalijte gutljajem piva.

Savjet

  • Kolač, osim uz pivo, možete poslužiti uz sladoled ili svježe voće.

Call to action banner image
x

Lost Password