Gulaš s piletinom, batatom i kikirikijem

( 1 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Ovo je moja verzija gulaša koji inače nazivaju afričkim, a vi slobodno napravite svoju namirnicama koje najviše volite. Samo nemojte izostaviti kikiriki maslac i sjeckani
kikiriki 🙂
Prvotno je u ovom jelu trebala biti bamija koju sam tražila 3 tjedna, a onda mi je frendica javila da je u Lidlu u tijeku turski tjedan kada imaju bamiju u konzervi s paradajzom. Ovo mi je totalno nepoznata namirnica i nisam znala gdje kupiti, čak niti kako se priprema pa sam pohitala u nabavku i odmah kupila više jer „nek’ se nađe“.
A onda sam krenula u pripremu i kada je došao trenutak da u jelo ubacim bamiju, omg! Sva sreća da nisam! Jeste li ikada probali tu bamiju u konzervi? Ako niste, niti nemojte jer okus je katastrofalno gorko kiseli, sva sreća pa sam probala prije stavljanja u jelo. Trebalo mi je dosta da isperem usta jer sam naravno probala još jednom da kao ne bude, nisam joj dala šansu. Uf, koja greška!
Uglavnom, probala sam gulaš bez bamije i ostala oduševljena pa sam izbacila i rajčicu, stvarno je ne treba.
A što se bamije tiče, ostaje mi još da probam onu suhu koju ću sama skuhati jer ubuduće konzerve izbjegavam u širokom luku. Ovu sam vam štoriju ispričala da vas motiviram i da uvijek možete napraviti po svome, bez obzira što piše u receptu. Probajte, dodajte, izbacite, začinite baš kako vas je volja jer naši recepti ionako služe da vam daju ideju, ostalo je na vama! Igra i zabava, to je bit kuhanja! I da ne zaboravim, otkoštene zabatke na podlošku kupujte uvijek i onda jer su najfinije meso koje postoji i za sve kombinacije, od roštilja, preko „na naglo“ pa sve do gulaša 🙂

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Luk i češnjak očistite i narežite, peršin nasjeckajte na sitno, a kikiriki grubo nasjeckajte nožem.

  • Drugi korak

    Pileće zabatke posolite i ispecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana (5 minuta sa svake strane) pa ostavite sa strane.

  • Treći korak

    Za to vrijeme ogulite batat i narežite ga na kockice.

  • Četvrti korak

    Luk dodajte zagrijanom maslinovom ulju i dinstajte cca 5 minuta. Zatim dodajte češnjak pa sve još dinstajte na srednje jakog vatri 3 minute.

  • Peti korak

    Zatim dodajte narezani batat, zalijte temeljcem, dodajte malo papra, dobro promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri dok batat ne omekša.

  • Šesti korak

    Dodajte piletinu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.

  • Sedmi korak

    Kada je gotovo, izvadite meso i narežite na sitno pa vratite u gulaš.

  • Osmi korak

    Poslužite samo ili uz kuhanu rižu, a dekorirajte sjeckanim peršinom i kikirikijem.

Savjet

  • Ovaj gulaš možete napraviti s batatom ili krumpirom, a dodati možete leću ili slanutak koji će se odlično uklopiti. Kada poslužite jelo, osim peršinom i kikirikijem, ukrasiti ga možete kokosovim mlijekom.

Call to action banner image
x

Lost Password