Kada probate pivo i oduševi vas na prvu, najmanji je problem (barem meni) smisliti neko jelo u koje će i uz koje pasati baš to pivo.
Našla sam se s Ines u Pivnici Medvedgrad u Ilici i naručila kavu. I meni je bilo čudno da naručujem kavu (čak sam se i okrenula oko sebe da vidim pije li uopće itko u pivnici kavu), ali na kraju dobro da je tako ispalo jer bih sigurno naručila Zlatnog medvjeda ili Dva klasa, pojma nisam imala da je stiglo Ljeto u Zagrebu 🙂
A onda sam probala THE Ljeto u Zagrebu i odmah je bilo jasno da moji okusni pupoljci plešu i pjevaju od sreće i da sam pronašla svoje pivo za ljeto. Nos je isti tren zaigrao od divnih aroma i poslao mozgu signal da će ovo biti ljubav na prvi guc. Tako i bi, ljubav na prvi miris i gutljaj!
Ljeto u Zagrebu belgijsko je pšenično pivo pripremljeno od ječmenog i pšeničnog slada te zobi s dodatkom kore gorke naranče i korijandera! Fenomenalna kombinacija jer ništa previše ne dominira i sve se zajedno sljubilo u divnu harmoniju (kao kada slušate najdivniju skladbu koju izvodi savršeno usklađen orkestar). Pivo je dostupno preko ljeta pa nemojte baš dugo čekati nego navalite i uživajte u ovom pitkom obliku hedonizma.
A namaz! Namaz je prvo mog muža oborio s nogu, a onda i ostale J Uz krekere je odličan, a kada zalijevate pivom nastaje isti onaj osjećaj kao kada svira orkestar 🙂 Uživajte u ljetu u Zagrebu!
Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad
Prvo napravite umak za koji ogulite luk i nasjeckajte na sitne kockice, a sir krupno naribajte. Ribež ostavite sa strane, trebat će vam ponovno za cheddar.
U blender stavite sve sastojke i na kraju dodajte pivo.
Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne povežu.
Probajte i dodajte još začina ukoliko je potrebno.
Ostavite u hladnjaku dok pripremate kobasice.
Krupno naribajte cheddar koji ćete na kraju dodati hot dogu.
Na vruću tavu stavite malo maslinovog ulja i dodajte kobasice koje lagano ispecite sa svih strana.
Kada su pečene, zalijte ih pivom i ostavite da pivo ispari, odnosno, da se umak reducira.
Za to vrijeme peciva razrežite po sredini i tostirajte.
Peciva po sredini namažite umakom, dodajte salatu, kobasice, još malo umaka pa posipajte prženim lukom i ribanim cheddar sirom.
Poslužite uz dobro ohlađeno pivo.
Ukoliko nemate blender, sve sastojke za umak možete promiješati mikserom ili žlicom. Ukoliko želite malo rjeđu varijantu umaka, dodajte još piva.