Hrskavi čokoladni kolačići

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 13 mVrijeme kuhanja
  • 23 mGotovo za
Ispiši recept

Kako su na društvenim mrežama objavili da je neki radio, mislim da je Gold Xmas počeo s emitiranjem božićnih pjesama od 0-24h, tako je mene obuzeo duh blagdana. Kao hipnotizirana sam krenula razmišljati o idejama, gledati kataloge da se bacim u kupovinu ukrasa, a kuća je u roku 15 minuta mirisala po keksima. To je to! Krenulo je i ako mislite da je rano, nema šanse jer za ovakav ugođaj nikada nije rano. Ok, možete pričekati do Martinja, a onda uživanje na najjače i neka traje ono što nas veseli koliko mi želimo, a ne koliko netko odredi 🙂
Keksi su top! Okusom i izgledom, a najbolje je što ih možete kombinirati na sto načina – s orašastim plodovima, šlagom i šumskih voćem, kikiriki maslacem, čokoladnim preljevom ili ih jednostavno ostaviti originalnima i uživati!
Toliko ih je lagano napraviti da izradu možete prepustiti klincima dok vi uživate pod pokrivačem s toplim kakaom ili kuhanim vinom, kako vam draže.
Ja ću definitivno ovaj recept uvrstiti u svoje slatke radionice u prosincu na kojima ćemo svi zajedno peći i degustirati, slušati Xmas pjesme i veseliti se!

Sastojci za 30 komada

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Maslac izvadite ranije iz hladnjaka da bude sobne temperature ili ga malo otopite u mikrovalnoj (bitno da omekša da se lakše može povezati s brašnom).

  • Drugi korak

    Čokoladu narežite na sitne komadiće.

  • Treći korak

    Upalite pećnicu na 170°C i pripremite lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje (meni su ispale dvije ture pa sam odmah pripremila 2 lima)

  • Četvrti korak

    U veću posudu stavi sve sastojke, dobro izmiksajte mikserom (nastavak za tijesto) pa na kraju dodajte komadiće čokolade i zatim sve umijesite rukama.

  • Peti korak

    Na radnu površinu stavite papir za pečenje na kojem ćete razvaljati tijesto (možete čak i poklopiti papirom za pečenje ukoliko vam se lijepi za valjak).

  • Šesti korak

    Razvaljajte tijesto debljine pola centimetra i čašom izrezujte krugove koje slažite na lim za pečenje (ne treba biti veći razmak, meni je stalo 15 komada).

  • Sedmi korak

    Na tijesto prije pečenja možete dodati malo narezane čokolade.

  • Osmi korak

    Kekse pecite 13 minuta i dok se prva tura peče, pripremite sljedeću.

  • Deveti korak

    Pečene kekse ostavite da se ohlade pa ih poslužite u omiljenom izdanju.

Savjet

  • Prije pečenja, na kekse možete dodati bijelu čokoladu, biti će efektnije. Pospremite ih u staklenu ili limenu kutiju s poklopcem, mogu stajati 10 dana (barem su toliko kod nas izdržali), ali samo ako ih sakrijete :-)

Call to action banner image
x

Lost Password