Kako su na društvenim mrežama objavili da je neki radio, mislim da je Gold Xmas počeo s emitiranjem božićnih pjesama od 0-24h, tako je mene obuzeo duh blagdana. Kao hipnotizirana sam krenula razmišljati o idejama, gledati kataloge da se bacim u kupovinu ukrasa, a kuća je u roku 15 minuta mirisala po keksima. To je to! Krenulo je i ako mislite da je rano, nema šanse jer za ovakav ugođaj nikada nije rano. Ok, možete pričekati do Martinja, a onda uživanje na najjače i neka traje ono što nas veseli koliko mi želimo, a ne koliko netko odredi 🙂
Keksi su top! Okusom i izgledom, a najbolje je što ih možete kombinirati na sto načina – s orašastim plodovima, šlagom i šumskih voćem, kikiriki maslacem, čokoladnim preljevom ili ih jednostavno ostaviti originalnima i uživati!
Toliko ih je lagano napraviti da izradu možete prepustiti klincima dok vi uživate pod pokrivačem s toplim kakaom ili kuhanim vinom, kako vam draže.
Ja ću definitivno ovaj recept uvrstiti u svoje slatke radionice u prosincu na kojima ćemo svi zajedno peći i degustirati, slušati Xmas pjesme i veseliti se!
Maslac izvadite ranije iz hladnjaka da bude sobne temperature ili ga malo otopite u mikrovalnoj (bitno da omekša da se lakše može povezati s brašnom).
Čokoladu narežite na sitne komadiće.
Upalite pećnicu na 170°C i pripremite lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje (meni su ispale dvije ture pa sam odmah pripremila 2 lima)
U veću posudu stavi sve sastojke, dobro izmiksajte mikserom (nastavak za tijesto) pa na kraju dodajte komadiće čokolade i zatim sve umijesite rukama.
Na radnu površinu stavite papir za pečenje na kojem ćete razvaljati tijesto (možete čak i poklopiti papirom za pečenje ukoliko vam se lijepi za valjak).
Razvaljajte tijesto debljine pola centimetra i čašom izrezujte krugove koje slažite na lim za pečenje (ne treba biti veći razmak, meni je stalo 15 komada).
Na tijesto prije pečenja možete dodati malo narezane čokolade.
Kekse pecite 13 minuta i dok se prva tura peče, pripremite sljedeću.
Pečene kekse ostavite da se ohlade pa ih poslužite u omiljenom izdanju.
Prije pečenja, na kekse možete dodati bijelu čokoladu, biti će efektnije. Pospremite ih u staklenu ili limenu kutiju s poklopcem, mogu stajati 10 dana (barem su toliko kod nas izdržali), ali samo ako ih sakrijete :-)