Najdraži keksi moje kćeri, a već znate kako je zahtjevna 🙂 Zapravo su bili njezina ideja jer se stalno žalila kako ništa ne pripremam za nju. I eto, zajedničkim snagama nastali su ovi neodoljivi keksići koje vole i veliki i mali. Inače jako volimo kikiriki maslac, a ova kombinacija neodoljivo podsjeća na american cookies, jedino što su njihovi puno slađi. Možete se poigrati s raznim varijantama, dodati zobene pahuljice ili sjeckane orašaste plodove, svaki ćete puta dobiti drugačiju kombinaciju. Ja uvijek radim manje kekse jer su brže gotovi, a vi možete raditi veće u kom slučaju ih pecite 12-15 minuta, ovisno o veličini. Ne znam reći koliko mogu stajati jer kod nas nisu izdržali više od „pojedeni su odmah“ pa ako uspijem u naredno vrijeme koji sakriti, javit ću vam rok trajanja 🙂
Do tada uživajte i pustite klince da sami rade ovu neodoljivo slasticu!
Kikiriki maslac, šećer i čokoladu ćete pronaći u Tvornici zdrave hrane na ovom linku
Upalite pećnicu na 180°C, a veliki plitki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Čokoladu narežite na sitne komadiće, veličine kikirikija.
Kikiriki maslac stavite u zdjelu, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte žlicom.
Ruke lagano namočite pa oblikujte kuglice i stavljajte ih na papir za pečenje.
Smjesa će biti ljepljiva i mekana pa je lakše kada namočite ruke.
Ruke ponovno namočite nakon svake 3-4 kuglice, a slažite ih u jednom redu po 4 komada kako bi između njih ostao dovoljan razmak.
Pecite 10 minuta, ohladite i poslužite.
Obavezno probajte smjesu prije nego počnete s oblikovanjem kuglica. Ukoliko nedostaje šećera, dodatno zasladite.